18. nov
 
Strømløse i dagevis etter vindens herjing
Tusenvis mistet strømmen etter fredagens uvær. Marit Brodshaug Sveen i Feiring fikk den ikke tilbake før 2,5 døgn senere. – Aldri opplevd så store skader, sier Hafslund.

Publisert: 13.aug.2018 20:00
Oppdatert: 13.aug.2018 20:01

Fredag ettermiddag feide kraftige vindkast over vårt distrikt, og tok med seg både trær, trampoliner og andre løse gjenstander på sin vei. Veier ble sperret og tusenvis av husstander mistet strømmen.

– Akkurat nå er det rett og slett fullstendig kaos. Nå har vi over 140 oppdrag på vent. I hovedsak naturskader, i form av trær over veier og bygninger og lignende, sier vaktleder Owe Gulbrandsen ved Øst 110-sentral til EUB ved 20-tiden fredag kveld, før han må legge på for å ta unna alle henvendelsene.

STRØMLØSE I 2,5 DØGN

Én av dem som mistet strømmen var Marit Brodshaug Sveen i Feiring.

– Vi mistet strømmen klokken 17 på fredag og fikk den ikke tilbake før 02 natt til mandag. Dette er ikke første gang. Erfaringen er at vi er blant de som mister strømmen først, og er blant de siste som får den igjen, sier Brodshaug Sveen.

De har derfor skaffet seg både gasskomfyr og ekstra vedovn.

– Nå måtte vi leie aggeregat for å holde liv i frysere og kjøleskap. Nå vurderer vi å måtte kjøpe et eget aggeregat, sier hun.

- Verre enn Dagmar i 2011

Som følge av vinden mistet tusenvis av husstander strømmen.

– Dette var helt kollossalt. I min tid har jeg aldri opplevd lignende og så store skader. Dette er verre en stormen Dagmar i 2011, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

Siden vinden var meldt hadde de tilkalt alt tilgjengelig mannskap i beredskap. Tilsammen hadde de over hundre mann i arbeid ute i felten og på sentralen.

– Alle høyspentfeil ble rettet natt til søndag. Mandag morgen var fortsatt hundre kunder uten strøm, disse skal være rettet i løpet av dagen, sier Schau til EUB mandag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no