16. jul
GODT FORNØYD: Ordfører, Tom Staahle, er godt fornøyd med at Ullensaker nok en gang er den billigste kommunen å bo i på Øvre Romerike.
 
Staahle styrer den billigste kommunen
For andre året på rad er Ullensaker kronet til den billigste kommunen å bo i på Øvre Romerike.

Publisert: 20.jul.2017 12:42
Oppdatert: 20.jul.2017 12:47

Ordfører Tom Staahle synes det gode resultatet fra undersøkelsen fra Norsk Familieøkonomi er en gladnyhet. De har sammenlignet de kommunale avgiftene.

– Ullensaker har alltid hatt en intensjon om å tilby billige og effektive tjenester. Vi kan ikke belaste næringsliv og innbyggere med mer enn høyst nødvendig. Så lenge vi får dekket utgiftene er det mer enn nok, forklarer han.

HAR DU SETT DETTE: Ullensaker får skryt

SMARTE LØSNINGER

Ordføreren påpeker at det er viktig å tenke økonomisk, men at det også må være smarte løsninger som sørger for at alt gjennomføres så effektivt som mulig.

– Det skal være en fornuftig balanse med tanke på hva vi tar inn av inntekter fra beboerne. Ullensaker er en kommune med forholdsvis lav inntekt per innbygger. Samtidig sørger veksten i kommunen for at utgiftene fordeles på flere, sier Staahle.

– Det er viktig at folk føler de får tjenestene de betaler for, og målet er at det skal oppleves som en fornuftig sum, påpeker han.

Staahle trekker fram det gode samarbeidet mellom politikere og administrasjon som en forklaring på at det er mulig å holde kostnadsnivået for de kommunale avgiftene nede.

– Det er en tydelig forventning og avklaring mellom politikere og administrasjon. Vi har mange dyktige medarbeidere i kommunen, og jeg opplever at alle er genuint opptatte av å gjøre kommunen så god som mulig, sier han.

LES OGSÅ: Ullensaker falt 90 plasser

FLOTT BOSTEDSKOMMUNE

Selv om undersøkelsen viser at utgiftene i Ullensaker ligger på 7.333 kroner, tror ikke ordføreren at det er dette som får folk til å flytte til kommunen.

–Jeg opplever at kommunen først og fremst er attraktiv på grunn av elementer som for eksempel godt bomiljø og kulturtilbud. Folk ønsker gjerne å bo et sted der det er litt dynamisk. Der det skjer noe, understreker han.

STOLT AV ØVRE

Staahle legger ikke skjul på at han er stolt av kommunen, men påpeker samtidig at alle kommunene på Øvre Romerike fikk gode plasseringer på landsbasis.

– Jeg ser også det regionale perspektivet, og synes det er godt å se at beboere i kommuner på Øvre Romerike stort sett er fornøyde, sier Staahle.

– Personlig har jeg trivdes i Ullensaker siden dag én. Det finnes alltid ting vi kan bli bedre på, men jeg føler at vi jobber bra sammen for å identifisere utfordringene, og ikke minst finne gode løsninger, sier Staahle.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no