25. jun
OPRETTHOLDES: Elevenes kommunestyre opprettholdes i tillegg til ungdomsrådet for å sikre innflytelse og synliggjøre behov på barne- og ungdomsskolenivå.
 
Styrker lokaldemokratiet i Nannestad – etablerer ungdomsråd
Formannskapet i Nannestad skal 14. mars ta stilling til om det skal startes en prosess for å etablere et ungdomsråd i kommunen.

Publisert: 06.mar.2018 09:00
Oppdatert: 07.mar.2018 12:42

– På samme måte som for kommunens øvrige råd, er målsettingen at ungdomsrådet skal bli en arena som sikrer at viktige saker som gjelder ungdoms levekår blir belyst med relevant informasjon når politiske beslutninger fattes. Dette vil gi reell påvirkningsmulighet for barn og unge og dermed framstå som en styrking av lokaldemokratiet. Dette stiller krav til medlemmene av rådet, og gjør det viktig å sikre at rådet får en bred sammensetning som gjenspeiler mangfoldet i den gruppen man skal representere, heter det blant annet i saksutredningen.

Kulturvirksomheten i Nannestad kommune søkte høsten 2017 Akershus fylkeskommune om

midler for å opprette et ungdomsråd. Fylkeskommunen tildelte 15.000 kroner til dette, og i tillegg fikk kommunen tilgang til ungdomspanelet i fylkeskommunen. Det framgår av søknaden at det er ungdom mellom 16–19 år som tiltaket rettes mot, det vil si ungdom på siste året av ungdomsskolen og videre alder tilsvarende elever ved den videregående skolen.

En 20 prosent stilling ved fritidsklubben omgjøres til 100 prosent, med ansvar for oppfølging av ungdomsrådet, fritidsklubben, økt omfang av aktiviteter for ungdommene i kommunen, her i samarbeid med NUS, Nannestad videregående skole, frivillige lag og foreninger. Økningen dekkes innenfor virksomhetens rammer i 2018 og legges fram i budsjettforslaget for 2019. Det legges til rette for at ungdomsrådet blir etablert og kan starte sin virksomhet fra skoleåret høsten 2018.

LES OGSÅ: Ordføreren åpnet «ny» skole: – Dette er en stor dag

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no