19. jul
Stoppet: Politiets Mercedes-Benz Geländewagen punkterte på vei til åstedet i Feiring mandag morgen. Her har den fått hjelp av en bergingsbil til å komme seg dit senere på dagen.Foto: Magnar Haraldsen
 
Superbilen punkterte i full utrykning på vei til åstedet
I full utrykning til drapet i Feiring fikk politiets spesialutstyrte patruljebil problemer og måtte ha bergingshjelp til åstedet.

Publisert: 30.aug.2017 21:00
Oppdatert: 31.aug.2017 07:51

Klokken 05.55 mandag morgen fikk politiet melding om at en kvinne i slutten av 60-årene var funnet død i en privat bolig i Feiring, nord i Eidsvoll. Store politistyrker rykket ut til åstedet – deriblant politiets superbil, én Mercedes-Benz Geländewagen. Bilen ble først observert stående parkert langs E6 på Eidsvoll Verk. En stund senere så EUBs journalist den komme rullende inn til åstedet oppe på lasteplanet til en bergingsbil. Bergingsselskapet opplyser til EUB at det hele dreide seg om en punktering.

LES OGSÅ: Kvinne funnet drept i Feiring, ektemannen pågrepet

Tauet til dekkforhandler

Dette bekreftes også av politiet.

– Et av politiets kjøretøy på vei til åstedet i Feiring punkterte ett dekk og måtte derfor stoppe. Nødvendig assistanse ble rekvirert og bilen ble tauet inn til dekkforhandler, hvor dekk ble skiftet. Patruljemannskapet ble raskt plukket opp av en annen tjenestebil og kjørt til Feiring, opplyser politiinspektør Hans Holmgrunn, leder for felles operativ enhet.

Han opplyser at bilen ble transportert til Feiring etter at dekket var skiftet. Der ble den overlevert til politiet.

LES OGSÅ: Siktede samtykket i varetektsfengslingen - erkjenner straffeskyld

– Selvsagt krevende

Den spesielle bilen skal blant annet være lagd for å sikre politifolk i skarpe oppdrag og for å verne allmennheten. Bilens totalvekt er på hele 4,2 tonn. Vanligvis veier en Geländewagen av denne typen noe over to tonn. Bilen ble EU-godkjent 7. juni og står registrert på Romerike politidistrikt. Alle politidistriktene i Norge fikk hver sin bil av denne typen, blant annet som følge av Nokas-ranet der en politimann ble skutt og drept i bilen han satt i. Nærmere spesifikasjoner på superbilen har ikke politiet delt med offentligheten.

– Hva tenker politiet om at noe slikt skjer under utrykning på vei til et viktig og alvorlig oppdrag?

– Det er selvsagt krevende når slike hendelser skjer under utrykning til et alvorlig oppdrag. Evnen til å improvisere med de ressursene som er tilgjengelige vil derfor ha stor betydning. Uhellet med kjøretøyet medførte ikke forsinkelse av betydning for politiets løsning av oppdraget, svarer Hans Holmgrunn.

Ektemannen som har erkjent at han drepte kona si i Feiring, er siktet og varetektsfengslet i fire uker.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no