18. aug
SVARER AUF: Håkon Snortheim i Akershus Unge Høyre.
 
Svar til AUF om fraværsgrensa på VGS
FRAVÆR: Vi må huske én ting: I Norge har du rett til videregående opplæring, men det er ingen plikt.

Publisert: 22.jul.2017 09:00
Oppdatert: 23.jul.2017 07:32

Det er ikke noe nytt at AUF argumenterer imot fraværsgrensa. Problemet er bare at de bruker de samme argumentene som før Utdanningsdirektoratet kunne fastslå at fraværet har stupt med 40 prosent, flere fullfører og det er færre elever som ikke får karakter i ett eller flere fag.

Vi må huske én ting: I Norge har du rett til videregående opplæring, men det er ingen plikt. Staten bruker hvert år mellom 100.000 og 200.000 skattekroner på at du og jeg skal få den utdannelsen du og jeg vil ha. Den bruker flere millioner kroner på å pusse opp skolebygg, flere millioner kroner på å utdanne gode lærere og flere lærere. Og lærerne forbereder undervisningen til den skolen vi frivillig velger å gå på. Da er det ikke for mye å forlange at du møter opp!

Selvfølgelig er det greit å være syk, men hvis du sier til læreren din at du ikke kan møte opp på skolen på grunn av sykdom, må du også kunne dokumentere det med en legeerklæring. Det må man i arbeidslivet, det måtte man før fraværsgrensa og det må man med fraværsgrensa.

Selv om tilstedeværelsen øker og flere møter opp, er ikke fraværsgrensa det eneste Høyre kan være stolt av. Det siste året Arbeiderpartiet satt i regjering ble det ni færre årsverk i skolehelsetjenesten og på helsestasjonene. Det er mildt sagt et svik mot norske elever. Derfor er jeg så uendelig stolt av at bare i 2016 ble det 418 (!) FLERE årsverk i skolehelsetjenesten og på helsestasjonene! Det gjør at elevene får den hjelpen de trenger, samtidig som de får den kunnskapen de fortjener gjennom oppmøte på skolen. Dette er virkelig noe jeg vil at Høyre skal få fortsette med etter høstens valg.

Flere elever fullfører, flere elever møter opp, flere elever får hjelp og flere elever møter drømmelæreren. Unge Høyre er for en skole der vi ser hver enkelt elev. Der elevene får den hjelpen de fortjener og at skolen lærer oss nysgjerrighet, grunnleggende ferdigheter og evnen til å lære nytt. En skole der man får de verktøyene man trenger for framtiden, for det å stille krav, er å bry seg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no