21. apr
ELITEMELK: Sverre Haga har mottatt utmerkelsen Sølvtina. Foto: TINE
 
Sverre Haga har levert elitemelk i 15 år
Bønder som klarer å levere elitemelk til TINE hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina. Nå har Sverre Haga fra Nannestad oppfylt kriteriet.

Publisert: 30.apr.2018 06:00
Oppdatert: 30.apr.2018 06:19

Hver dag måles kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir kategorisert som elitemelk. Melka blir blant annet analysert, og den må blant annet selvsagt være fri for medisinrester. Dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting.

Styreleder hos TINE, Trond Reierstad, er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Sølvtina er, og peker på at det bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

– Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for melka, og høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører, sier Reierstad.

LES OGSÅ: Mottok pris: Solfrid (16) har melket over 100.000 liter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no