26. apr
IKKE MEDHOLD. Ullensaker kommune har jobbet i lang tid på flere nivåer for å få satt ned fartsgrensen forbi Helgebostad – foreløpig uten heller.
 
Statens vegvesen: – Uheldig på dette stedet
JESSHEIM. Statens vegvesen mener det er uheldig å legge til rette for atkomst og kryssing over fylkesvegen ved den aktuelle tomta.

Publisert: 27.mar.2017 13:58
Oppdatert: 27.mar.2017 21:08

Ullensaker kommune står klare til å investere 37 millioner i et sårt etterlengtet rustilbud, men fartsgrensen på strekningen forbi Helgebostad stopper hele prosjektet. Dette er Statens vegevesens begrunnelse for å si nei til lavere hastighet:

– Dagens atkomst ligger på en strekning av fylkesvegen der det er dårlig sikt og hastighetsnivået er forholdsvis høyt. Vi mener det er uheldig å legge til rette for atkomst og kryssing over fylkesvegen på dette stedet. For å få en mer trafikksikker løsning foreslår vi derfor at atkomsten til eiendommen flyttes nærmere Lie-krysset, rett nord for busslommen i nordgående retning, skriver vegvesenet.

– Atkomstvegen legges parallelt med fylkesvegen med en støyvoll mot fylkesvegen. Støyvollen etableres fram til og med eiendommen. Vollen vil i tillegg til å skjerme eiendommen for støy, lede gående og syklende langs atkomstvegen til et mer trafikksikkert sted å krysse fylkesvegen, enn ved dagens atkomstpunkt. Med den foreslåtte endringen av fartsgrensen vil atkomsten bli liggende i overgangssonen mellom 60 og 80 km/t (…). Det må vurderes om det er behov for veibelysning ved atkomstpunktet, skriver vegvesenet videre.

Vegvesenet går videre inn for å redusere fartsgrensen til 60 km/t gjennom Liekrysset over en strekning på rundt 400 meter. Dette vil imidlertid ikke gjelde forbi Helgebostad.

– Vegdirektoratets krav til bebyggelse og antall avkjørsler er ikke oppfylt på denne strekningen, heter det i brevet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no