13. nov
LØYPE: Ole Harald Skolt kjører Ullensakers løypemaskin. - Det er svært lenge siden vi hadde sågode forhold som nå, sier han. Wendy Stroda Heier og dattera Celina synes det er fint med nærheten til løypene.
 
Ta på skiene midt i byen
Rett utenfor bykjernen ligger skiparadiset og venter med 19 mil løyper.

Publisert: 19.feb.2018 18:00
Oppdatert: 19.feb.2018 14:19

For første gang på flere år har grunneiere i Jessheimmarka tillatt kommunen å kjøre den store løypemaskinen sin inn i området. Det betyr at Ullensakers befolkning kan gå enda flere mil på ski i nypreparerte løyper rett utenfor stuedørene.

– Totalt med alle løypene i kommunen har folk nå 19 mil å gå på ski i. Vi kjører opp ni av dem, resten kjøres av andre aktører som idrettslag. Her er det løyper fra Borgen og Kløfta i sør til Nordkisa i nord og Sessvoll i vest, sier Ullensaker kommunes løypekjører Ole Harald Skolt.

LES OGSÅ: Hvordan ødelegge et skispor

Vi treffer ham rett bak Gystadmarka skole der han begynner dagens dont for å legge forholdene til rette for de skiglade.

FLOTTE FORHOLD

– Det er mange år siden vi hadde så fine forhold i marka vår. Vi har fått omkring 80 centimeter snø i vinter, og det er mer enn nok til at også skogsløypene kan kjøres opp med løypemaskinen. Nå er det ingen grunn til å klage over forholdene, for de har aldri vært så bra, påpeker han.

– Henger løypenettet sammen?

– Stort sett. Kommunen kjører tre hovedområder. Her ved Gystadmarka, så er det i Jessheimmarka fra Allergot ungdomsskole, og ved Nordbytjernet. Flere steder er løypene koblet sammen med de andre som er kjørt opp, så her er det muligheter for å gå lange skiturer i vinterferien, sier han.

LES OGSÅ: Mye å ta seg til i vinterferien

– Hvis temperaturen holder seg såpass kjølig som nå kan årets skisesong bli lang?

– Ja, vi har kjørt løyper til påske før om årene, så det er ingen umulighet at det kan skje igjen, sier Skolt.

ANNENHVER DAG

Ole Harald Skolt kjører løyper annenhver dag når det snør.

– Vi er to som kjører løypemaskinen, men vi rekker ikke over alt på samme dag. Ullensaker kommune har i tillegg til denne store løypemaskinen også en mindre maskin og en snøscooter som vi kjører løyper med. De små bruker vi når traseen er smalere enn 3,5 meter. Dessuten har Sand IL sine løypemaskiner, og det samme med for eksempel Ullensaker skiklubb, sier Skolt.

FINT FOR BARN

Wendy Stroda Heier og dattera Celine fra Jessheim brukte mandagen til en liten kosetur i skogen.

HÅP FOR VINTERSYKLISTENE: Hans-Petter har lagd vinterløype i skogen for syklister

– Nærløypene er veldig bra, særlig for de minste barna. Her er det flatt og fint å gå, og forholdene er helt topp. De litt eldre barna kan stikke av gårde overalt. Det beste med løypene er jo at alt er så nære der folk bor, og da slipper vi å sette oss i bilen for å kjøre andre steder, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no