25. apr
TALE. Russepresident Malin Myrhaug Blegen holdt dagens tale på Jessheim.
 
Tårevåt russetale
JESSHEIM. Russepresident Malin Myrhaug Blegen holdt en tårevåt russetale.

Publisert: 18.mai.2017 14:34
Oppdatert: 19.mai.2017 09:07

Identitet og patriotisme preget 17. mai-talen til Tore Kværner På Rådhusplassen. Russepresident Malin Myrhaug Blegen holdt en tårevåt russetale.

– Vi ullensøkninger er stolte av kommunen vår. Dere må ha meg unnskyldt, jeg er født og oppvokst i Storgata, sa en munter Kværner.

Vekst skaper mange muligheter

Det er fem år siden Jessheim fikk bystatus. Kværner mener dette skaper større identitet og stolthet.

– Å ha identitet og patriotisme er viktig, men kan også være vanskelig. Kanskje det er derfor kommunene sliter sånn med kommunesammenslåing, sa han og berømmet Ullensaker kommune for sitt arbeid med skolebygging og fritidsarenaer.

– Jessheim er preget av mange byggeprosjekter. Det er viktig å ta vare på minner og historie. Det har skjedd mye før Jessheim ble by også, understreker han. Kværner la vekt på integrering og involvering. At man skal være åpne til sinn og bidra.

– Idrettslig og kulturliv er og burde være tilrettelagt for alle. Gratulerer med dagen. Selv om det er en nasjon vi feirer, er det lov å feire seg selv litt også, sa han.

Hes i stemmen

Russepresident Malin Myrhaug Blegen snakket om hvor perfekt russetiden har vært. Hvor heldige dagens ungdom er som stort sett kan bli hva de vil, takket være Grunnloven. Det ligger også et stort press på dagens ungdom, som ofte blir omtalt som generasjon prestasjon.

– Jeg vil tørre å påstå at vi er perfekte, men det er også noe som preger oss, sa hun med et glimt i øyet.

– Sånn sett har russetiden vært perfekt, i perioden før russetiden opplevde vi også mye morsomt. Samhold. Det har vært russekroer i samarbeid med Nannestad VGS, og det har vært hyggelig å bli kjent med folk, sa hun.

Til sammen har 100 russeelever ved Jessheim VGS samlet inn 80.000 kroner for Krafttak mot kreft.

 
FARGERIKT. Noen bruker bunad nasjonaldagen, andre synes det blir litt for fargeløst. Som John Smestad.
GLEDE. Fredrik Aaserud Westvang, Marie Borgen Winbladh, Tony Karlsen, Midten, Tonje langdalen, Håkon Hovland og Torkil Fjellberg er glade i nasjonaldagen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no