19. aug
Tok grep: Ullensaker kommune tauet vekk ni biler i Jessheim natt til torsdag, for å få brøytet snø vekk fra gatene. I gatene på Romsaas har særlig hensatte biler skapt utfordringer. Foto: Privat
 
Kommunen fikk ni biler tauet vekk i snøkaoset: - Forstår det er frustrerende for bilistene
Ullensaker kommune fikk hjelp av politiet for å kunne brøyte lokale veier for snø.

Publisert: 16.feb.2018 21:00
Oppdatert: 16.feb.2018 12:58

Snøbrøyting ble tema i tirsdagens kommunestyremøte, da Irene K. Furulund fra Ap spurte hvorfor ikke kommunen bruket snøfreser.

Ordfører Tom Staahle redegjorde dermed for utfordringene de står ovenfor, blant annet fordi ansvaret er fordelt på kommune, fylke og private.

– Snø er et tidsaktuelt problem og jeg får mange spørsmål om nettopp dette. Vi har gjentatte ganger bedt Vegvesenet om å rydde sine veier. dessuten er vi i gang med å skrape våre egne, men vi har en utfordring med tanke på snødeponering, sa han.

POLITIET

Ordføreren påpekte at det ofte er vanskelig å komme til for brøytemannskapene, og trakk fram Romsaas som et av disse.

– Der står det hensatte biler og da pakker snøen seg rundt. Vi har skiltet der og bedt bileiere flytte bilene sine, men dette er ikke etterkommet. Derfor er i nå i dialog med politiet for å få ryddet bort bilene for å få brøytet snøen, påpekte han.

Et par dager etter var ni biler i området tauet bort. EUB har snakket med én av bileierne. Han reagerer på at kommunen tauet vekk bilen hans. For å få den igjen kostet det 4.600 kroner.

FRI FERDSEL

– Det er viktig for oss at veiene våre sikrer fri ferdsel for eventuelle nødetater som trenger å komme fram, sier enhetsleder Tore Nyborg i Ullensaker kommune.

Veiavdelingen i kommunen skiltet parkering forbudt grunnet snørydding i Romsaas-området på Jessheim. Nyborg opplyser at skiltene ble satt ut tirsdag 19.00. Der ble det varslet om brøyting onsdag 22.30 til torsdag 07.00. Det ble varslet på kommunens nettsider.

– Likevel har mange bilister parkert på plassene som er merket. I samarbeid med lensmannen i Ullensaker tauet vi bort ni biler som ikke overholdt forbudet mot parkering, sier Nyborg.

Han legger til at de også har fått flere positive tilbakemeldinger fra innbyggere som er fornøyde med snøryddingen som ble gjort på Romsaas.

– Vi forstår at det er frustrerende for de bilistene som ikke hadde flyttet bilene sine, og vi håper mange lærer av denne hendelsen slik at vi kan fortsette å sikre trygge veier og parkeringsmuligheter for våre innbyggere og de som besøker Ullensaker, sier Nyborg.

Snømengder

På Øvre Romerike har det ikke vært målt så mye snø på 24 år som nå.

Dette medfører store utfordringer for brøytemannskapene som ofte ikke kommer til pga. parkerte biler, og mangler deponier.

Denne uken var snø et tema i kommunestyret, og et par dager etter begynte borttauingen av biler.

På Romsaas ble ni biler tauet vekk for å få ryddet snøen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no