17. nov
SANK: En gravemaskin sank ned i myra da arbeidet med grunnundersøkelser på Bjørkemåsan pågikk. Foto: Privat
 
Testet grunnen på myra
Arbeidet med grunnundersøkelser på Bjørkeåsen er ferdig. Dermed er første steg mot utbygging tatt.

Publisert: 21.mar.2018 09:00
Oppdatert: 21.mar.2018 09:18

Planene for boligbygging på Bjørkeåsen har skapt engasjement da noen mener myrområdet der, Bjørkemåsan, må fredes.

– Det er oppsiktsvekkende at kommunen overhodet tillater aktivitet ute på Bjørkemåsan, da det av flere av medlemmene i kommuneplanutvalget er signalisert et ønske om å ta Bjørkemåsan ut av kommuneplanens arealdel, sier Per Ragnar Lien fra Nannestad bygdeliste.

– MÅ REAGERES RASKT

Han stiller spørsmål om hva Nordby Maskin holder på med ute på Bjørkemåsan.

– Det er helt åpenbart at firmaet med kommunens velsignelse foretar seg ett eller annet, som i verste fall kan påføre dette unike og vakre myrområdet ubotelige skader. Her må det reageres raskt, og før det er for sent, sier Per Ragnar Lien fra Nannestad bygdeliste.

Han viser at til at maskinene satte tydelige spor etter seg på myra, og at en gravemaskin sank ned. Lien påpeker at man i disse dager er inne i en pågående prosess, hvor kommuneplanen i Nannestad kommune med dertil hørende arealplan i løpet av 2018 skal rulleres.

Tor Eivind Nordby Vik hos Nordby Maskin as, opplyser at det er gjennomført grunnundersøkelser på området, som er regulert tidligere.

– Dette arbeidet er nå ferdig. At en maskin sank ned og satte seg fast er jo sånt som skjer av og til i denne bransjen, sier Nordby Vik.

TRENGER IKKE «VELSIGNELSE»

Fra Nannestad kommune opplyser Rune Storstein, stabsleder plan og strategi, at grunnundersøkelser ikke er søknadspliktig.

– Det er ikke noe vi må gi tillatelse til, sier Storstein.

Mattis Guttorm Kjexrud-Egge, fagansvarlig kommunal forvaltning, opplyser at reguleringsplanen for Bjørkeåsen ble vedtatt i 2007, med noen endringer i 2011.

– For noen deler av området kan utbygger sende inn byggesøknad, for andre deler er det krav om ytterligere detaljregulering først. Det ble i 2011 vedtatt en egen reguleringsplan for adkomstveg fra Bjørke kirke, sier Kjexrud-Egge.

Han forteller at adkomstvegen fra Prestmosvegen ligger innenfor reguleringsplan for Prestmosen nord felt C, fra 1998.

– I 2017 ble den samme adkomstvegen fra Prestmosvegen tatt med i reguleringsplan for MyCube Prestmosen for å oppdatere den. Fylkesmannen i Oslo og Akershus hadde innsigelse, som de senere har frafalt. Men planen er påklaget av Naturvernforbundet og ligger nå hos Fylkesmannen for endelig klagebehandling, sier Kjexrud-Egge.

LES OGSÅ: 800 nye boliger ved sentrum i støpeskjea

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no