23. jul
 
Tett på lokalsamfunnet – på godt og vondt
Å være journalist i en liten lokalavis som EUB byr på varierte oppgaver, og vi får oppleve både hyggelige, spennende, alvorlige og triste hendelser.

Publisert: 30.des.2017 18:00
Oppdatert: 30.des.2017 19:29

Vi gjenspeiler lokalsamfunnet på godt og vondt. De fleste sakene er heldigvis hyggelige. Ett eksempel på det var da Elisabeth Edland, bestemoren fra Maura, gikk hen og vant 500-kilometeren i Finnmarksløpet i mars i år. Godt samarbeid med de åtte hundene gjorde at mormor til tross for å ha kjørt feil til slutt krysset målstreken i Alta først og sikret seg sin fjerde kongepokal. Det er også hyggelig å møte unge talenter innenfor idrett og kultur, eller som driver uorganiserte aktiviteter.

Men av og til kommer vi tett på alvorlige hendelser som ulykker og drap. Heldigvis er det sjelden. Personlig har jeg imidlertid opplevd begge deler dette året. Når vi rykker ut til en ulykke vet vi ikke om det kan være kjente personer som er involvert. Dette er tanker som ligger under på veg til ulykkesstedet.

En av lokalavisens samfunnsoppgaver er selvsagt også å formidle det som skjer i kommunene, blant annet i politikken. Det er både lærerikt og interessant, ja kanskje av og til også spennende.

LES OGSÅ: Gammel bilkjærlighet ruster aldri

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ÅPNET: Hans Thue åpnet «nye» Nannestad ungdomsskole. Han fikk assistanse fra elevrådsleder Sigrid Johansen Herseth, rektor Irene Berger, og Sondre Skredderberget, nestleder i elevrådet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no