16. nov
THE HOFF: Thomas Borgvang fra Råholt har sammen med Chris Collings (t.h) startet showkonseptet «We Love The 80’s & 90’s». Nå har de to fått med seg David Hasselhoff, og kjører nå konseptet ut i Europa. Foto: Jim Hoogendorp
 
– Har blitt ganske mye større enn jeg trodde
Thomas Borgvang fra Råholt hadde en idé om å lage en liten 90-tallsturné. Nå er David Hasselhoff med på laget og han er klar for å lage deres største show noensinne.

Publisert: 12.jul.2018 06:00
Oppdatert: 11.jul.2018 15:59

Nå har Thomas Borgvang, mest kjent fra eurodancegruppen Reset og nostalgifestene «We love the 90s», laget en liste over topp 10 sommerhits for EUBs lesere. Det er en liste full av overraskelser. 

– Jeg ville unngå en sånn kjedelig liste med «Idyll» og «Sommartider». Jeg er selv overrasket over førsteplassen, og tror folk kommer til å le, sier Thomas Borgvang om topp ti-lista han har laget til EUB.

Tronende på toppen av hits Borgvang vil at du skal høre på i sommer, er Julio Iglesias’ «Me va, me va».

– Jeg har spesielle minner til den låten, seilturer med noen kompiser, og «Me va, Me va» på full mugge hele tida, flirer Borgvang.

Braksuksess med nostalgi

Thomas Borgvang ble for alvor kjent da eurodancegruppen Reset slo igjennom med singelen «Blue» i 1999.

Nå har han sitt eget bookingselskap som arrangerer konserter og gigs. For tiden turnerer han verden over med sine nostalgiske shows fra 80, 90 og 2000-tallet.

– Det har liksom blitt det jeg lever av, retro- og flashback-artister. Det kommer av forholdene jeg har til musikken, fra P5 Radio Eidsvoll og Reset-tida. Jeg har et veldig sterkt forhold til musikken fra 90-tallet, sier Borgvang.

Nostalgitrippen begynte for alvor i 2011, da Borgvang fikk en forespørsel fra Chris Collings, som har drevet Tribe Records, jobbet som prosjektleder i Sony BMG, og senere startet Collings Entertainment AS.

– Han hadde en idé om å lage en svær 90-tallsturné. Det var noen småpartyer som var store i Europa. Det hadde vi lyst til å prøve. Men det har blitt ganske mye større enn jeg hadde trodd, sier Borgvang.

Og svært har det blitt.

We Love The 90s er Nord Europas største 90 talls show og har blitt avholdt i 10 land i Europa, 38 store shows har blitt gjennomført i 22 byer. Over 200.000 billetter er solgt. 

Nå har David Hasselhoff blitt med på laget, og I november skal Borgvang og Nordic Beats holde det som blir deres største party. «We love the 2000s» skal ha 25 artister, med store navn som Wyclef Jean, Nelly og Cascada, og forhåpentligvis en fullstappet Telenor Arena.

– Det blir det største showet noensinne, mener Borgvang selv.

– Lett blanding

Reset-Thomas’ sommerhitliste starter altså med Julio Iglesias, uten at det er en toneangivende låt for resten av lista.

Nummer to ut, er Will Smiths «Getting jiggy with it», etterfulgt av Mods «Tore Tang» og De Lillos «Neste sommer».

– Det er en veldig lett blanding, sier Borgvang.

Sommerhits

1)   Julio Iglesias Me Va, Me Va

2)  Will Smith Getting Jiggy With It

3) Mods Tore Tang

4) De Lillos Neste Sommer

5) Don Henley Boys Of Summer

6)  Mr.President Coco Jamboo

7) Postgirobygget  Idyll

8) Jahn Teigen Optimist

9) Matoma Party On The Westcoast

10) Ronan Keating Life Is A Rollercoaster

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no