22. okt
Thorbjørg Sanner ble 98 år.
 
Thorbjørg Sander til minne
Thorbjørg Sander gikk bort 6. september i en alder av litt over 98 år.

Publisert: 27.sep.2017 14:07
Oppdatert: 27.sep.2017 14:07

Vi som fikk være hennes elever og ha henne som lærer og dannelsesmor år ut og år inn fra barneskolen på Råholt til realskolen på Vilberg, vil alltid takke henne.

Egentlig hadde vi en drøm om at Thorbjørg skulle få oppleve 100-årsdag og bli hyllet av alle sine nærmest og alle sine venner. Det hadde blitt en stor fest, og Eidsvoll ville knapt hatt stort nok lokale.

De var sju søsken i Ljødal-familien. Nå har ikke Ola, Neri og Gunner storesøster lenger. Det var en lang veg fra Habberstad skole til møtet med Sverre Sander, to sønner Lars og Sigmund, altfor tidlig avskjed med ektemannen Sverre i kreft – og ordne opp med to sønner, lærerutdannelse, lærerjobber, speiderleder – og senere tidlig avskjed med Lars. Energisk, blid og bestemt hadde hun den aktive innstillingen til livet, til oppgavene og til lokalsamfunnet. 

Hun var vårt forbilde i vakker formskrift, norsk, engelsk og tysk – og hun hadde blikk og hjerte for de svakeste. Gratis ekstratimer var hun åpen for, det betydde mye for mange resten av livet.

Thorbjørg hadde tid til alt, og ikke skjønte vi hvor hun tok den fra. Hun underviste på college i London, og arbeidet ved flere skoler i og utenfor Eidsvoll. Thorbjørg Ljødal Sander hadde regien – til siste slutt, også for sin egen vakre begravelse i Eidsvoll kirke. 

Selv etter at hun ble pensjonist drev hun nær sagt i alle år med engelskopplæring for eldre, helt inn på Vilberg Helsetun der hun selv bodde de siste årene. Ikke rart at denne damen ble kåret til ”Årets eidsvolling”.

En ruvende kvinneskikkelse i Eidsvolls kultur og skolevesen er borte med omsorgskvinnen Thorbjørg. Det er trist at hun er borte, men vi er mange som gleder oss over å ha fått en så stor del av hennes tid på jorda. Det var hun som formet de små livene våre til dugandes mennesker.

Du verden, så takknemlige vi er for Thorbjørgs liv!

John Granly

LES OGSÅ: Thorbjørg (97) syklet til russetreff på Hamar i 1939

LES OGSÅ: Klassen på fem elever er 448 år til sammen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no