18. jul
 
Tidligere kommuneansatt tiltalt for korrupsjon
En tidligere ansatt i Nannestad kommune er nå tiltalt for grov korrupsjon.

Publisert: 25.jan.2018 14:58
Oppdatert: 25.jan.2018 15:02

Ifølge tiltalen skal mannen (64), som er fra Romerike, ha mottatt mellom 75.000 kroner og 100.000 kroner i kontanter hvert år i perioden 2003–2015 fra en mann fra Østfold for at han skulle være sikret framtidige oppdrag for kommunen. Den korrupsjonstiltalte mannen ble pågrepet første gang 4. februar 2015.

1,1 MILLIONER KRONER

Totalt skal ifølge statsadvokat Asbjørg Lykken, som har tatt ut tiltalen, den korrupsjonstiltalte ha mottatt 1,1 millioner kroner.

Ifølge Romerikes Blad, som først omtalte saken om at han nå er tiltalt for grov korrupsjon, den skal østfoldmannen med hjelp fra den tidligere virksomhetslederen i Nannestad kommune har tappet kommunen for 7,5 millioner kroner.

Totalt mener politiet at østfoldmannen gjennom samarbeidet med 64-åringen skal ha tappet kommunen for hele 7.563.935 kroner i perioden 2000–2015.

«DOBLE» FAKTURAER

En metode politiet mener de to benyttet seg av var å sende, og utbetale, samme faktura to ganger.

I 2015 erkjente 64-åringen i avhør straffskyld for grov korrupsjon. Mannens forsvarer, advokat Kristen S. Fari, er ifølge Romerikes Blad noe mer dempet når tiltalen nå foreligger.

– Jeg vil være forsiktig med å kommentere saken nå, men det jeg kan si er at han ikke erkjenner straffskyld etter tiltalebeslutningen, da den er mer omfattende enn det han tidligere har forklart til politiet, sier Fari til avisen.

Dagen etter at mannen ble pågrepet i 2015 ble han løslatt, men etter én måned ble han på nytt pågrepet i sitt hjem da politiet beslagla fire motorsykler.

I RETTEN I OKTOBER

Saken mot både den tidligere virksomhetslederen i Nannestad og den tiltalte Østfold-mannen (72) kommer opp i oktober. Strafferammen for grov korrupsjon er ti års fengsel.

Ifølge Romerikes Blad ønsker foreløpig ikke noen i Nannestad kommune å uttale seg om saken.

LES OGSÅ: Korrupsjonssiktede sparket fra kommunen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no