24. apr
SELGES: Formannskapet har vedtatt å legge tidligere Nannestad alderspensjonat ut for salg. Innstillingen behandles av kommunestyret tirsdag.
 
Tidligere Nannestad alderspensjonat legges ut for salg
Formannskapet i Nannestad har vedtatt at det tidligere alderspensjonatet skal selges.

Publisert: 19.jun.2018 09:00
Oppdatert: 18.jun.2018 11:51

Også tre andre eiendommer skal etter hvert selges.

I salgsavtalen for tidligere Nannestad alderspensjonat påpeker Formannskapet at rådmannen skal sikre at hovedbygget også under ny eier framstår med samme uttrykk og plass i kulturlandskapet som nå.

Taksten på stedet er fem millioner kroner.

Etter det EUB erfarer skal det allerede være flere som har vist interesse for å kjøpe stedet.

SPEIDERHUSET SELGES

Videre legges Haugastøl i Maura, med en takst på 3,5 millioner kroner, ut for salg. Der holder Nannestad 1 Speidergruppe til, og de skal tilbys nye lokaler. Hvor er foreløpig ikke avklart.

GAMLESKOLEN

Gamle Kringler skole, Heimskringla, skal ifølge vedtaket klargjøres for salg, men Nannestad husflidslag, som leier stedet i dag, får bli i bygget til nytt kulturtun står klart i Nannestad sentrum. Også i salgsavtalen for Kringler skole skal det kreves at bygget også under ny eier skal framstå som i dag.

Også Holter kulturhus, tidligere Løken skole, og Stensgård skole er foreslått solgt, men der skal vedlikeholdsbehovet først vurderes. Rådmannen bes også om å gå i dialog med Opplysningsvesenets fond i forhold til innløsning av tomta til Holter kulturhus.

KULTURTORG

Formannskapet vedtok i samme møte at det etableres et kulturtorg ved at det reises et kulturbygg på eiendommen ved det gamle kommunehuset, der stallen ligger i dag. Rådmannen starter straks, i samråd med politisk ledelse, arbeidet med å definere bygget i dialog med potensielle brukere. Arbeidet gis prioritet og kommunestyret forutsetter at omfang og finansiering av prosjektet kan sluttbehandles senest i kommunestyrets desembermøte 2018.

I innstillingen fra Formannskapet til kommunestyret forutsettes det at inntektene fra salg av alderspensjonatet, Haugastøl og Kringler skole går uavkortet til kulturbygget.

Endelig avgjørelse i denne saken tas av kommunestyret tirsdag 19. juni.

LES OGSÅ: Rådmannen vil selge flere av kommunens eiendommer

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no