27. jun
NOMINERT: Fra venstre: Mads Høiby, Karl William Jørgensen, Synne Lippert og Torkjell Hansen er Amandus-nominerte med til sammen fire filmer. Tre av filmene er helt eller delvis i svart-hvitt.
 
Til Amandus med filmer i svart-hvitt
Fire filmer lagd at elever ved Nannestad videregående skole er nominert til Amandus ung. To av filmene er i svart-hvitt, én i både farger og svart-hvitt, og én i farger.

Publisert: 20.feb.2018 11:30
Oppdatert: 20.feb.2018 11:33

Det er første gang det er nominert hele fire filmer, alle med en spilletid på om lag fem minutter. Torkjell Hansen har fått to av sine filmer nominert – Blåbærmannen og Blodcellen Gary, henholdsvis i kategoriene fiksjon og animasjon.

– Det var jo overraskende at jeg ble nominert med to filmer, sier Hansen.

FIKSJON

Fiksjonsfilmen Blåbærmannen handler om en gutt som får en invitasjon til en date.

– Men da han finner ut hvem som er daten, en mann i en blåbærdrakt, så går hele filmen ut på at gutten blir forfulgt av blåbærmannen, røper Hansen.

Blodcellen Gary, som er en animasjonsfilm, handler om en blodcelle som går igjennom blodårene til ei jente.

– Men en dag skader jenta seg og blodcella kommer ut av blodåren. Den må da gå igjennom kroppen for å komme tilbake til blodåren, forteller Hansen.

Filmen som Mads Høiby og Karl William Jørgensen har lagd sammen har fått fransk tittel og heter Nuit meurtriere en rouge. Også den stiller i kategorien fiksjon.

STUMFILM

– Det er en stumfilm, som var stort på 1920-1930-tallet, men vi har tatt handlingen med til 1960-tallet. Den handler om et par som er på kino. På vegen hjem splittes de på grunn av uenigheter. De var da på veg inn i en bakgate. Han velger å fortsette i denne gata, men på veg hjem blir han skutt. Hun hører skuddet, og løper tilbake. Mer kan vi ikke røpe, sier Jørgensen.

SVART-HVITT OG FARGER

Synne Lippert har lagd en film i både svart-hvitt og farger, i kategorien dokumentar, sammen med Pia Lundemo.

– Den heter Konstant noia, og handler om det å være stresset, av mange forskjellige grunner, og om tankene som svirrer rundt inne i hodet. Dette er en film vi har lagt på kommentarer. Jeg ble faktisk veldig overrasket over at vår film ble nominert, men veldig glad, forteller Lippert.

Kine Madsen, lærer på medier- og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole, er stolt over at skolen er nominert med hele fire filmer.

– Der er jo også morsomt for oss lærere, men ideer og produksjoner er fullt og helt elevenes. Det er veldig varierte filmer, og det er jo det som er så gøy, sier Madsen.

LES OGSÅ: Lokale kokker sikret smakfull seier

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FORNØYD: Kine Madsen, lærer på medier og kommunikasjon, er fornøyd med at det ble fire nominasjoner fra Nannestad til Amandusprisen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no