12. des
ASPARGES, CHIMICHURRI, OSTEBRØD. Aspargesen kjenner alle. Edamamebønnene er kanskje litt ukjent, men de er nydelige på smak og veldig enkle å bruke. Chimichurri er en frisk og herlig urtemiks som er nydelig på grønnser, til fisk eller til sommerkotelettene. Og det sier seg selv at smeltet ost og varmt brød er er digg!
 
Disse tre oppskriftene er raske og enkle, og passer til det meste på grillen
GRILLMAT. Det er sol og varme, og en følelse av sommer. Og har du gjort som meg, så er grillen tatt frem fra vinterdvalen. Lets grill!

Publisert: 29.mai.2017 18:00
Oppdatert: 29.mai.2017 14:14

Vi nordmenn elsker å grille. Det har selvsagt også butikk-kjedene fått med seg, og det finnes nesten ikke den ting du ikke får kjøpt i grillsortimentet. Selv er jeg glad i alt som kan grilles, og under sommermånedene både lager vi og spiser vi maten ute.

Allikevel; det beste på grillen er som regel det enkleste. Laks i folie med en dillstilk og litt sitron, gode pølser, hjemmelagde burgere eller en god sommerkotelett. Og da skal det være godt tilbehør til også. Disse tre oppskriftene er raske og enkle, og passer til det meste på grillen.

Så med det sier jeg god sommer, og takk for hyggelig følge i disse årene med matsakene. EUBs vei går videre uten meg. Jeg har satt veldig stor pris på alle hyggelige meldinger, telefoner med matspørsmål og hyggelige samtaler og kommenterer fra dere som har fulgt med på oppskriftene mine. Ønsker dere en smakfull og solfylt sommer!

CHIMICHURRI

Du trenger:

  • ½ dl frisk koriander
  • 1 dl frisk persille
  • ½ sitron, saften
  • 1 liten sjalottløk
  • ½ rød chili
  • 1 båt hvitløk.
  • 1 dl rapsolja
  • ½ ts salt
  • Salt

Slik gjør du:

1. Finhakk urtene, sjalottløken og chili. Riv hvitløken på et lite rivjern.

2. Bland alt sammen i en bolle.

3. Tilsett olje og sitronsaft. Smak til med salt.

4. La den stå kaldt til servering. Den blir enda bedre etter et døgn i kjøleskapet. Super til all slags grillmat, fisk og grønnsaker.

Asparges med edamamebønner

Du trenger:

  • 1 bunt friske grønne asparges
  • 1 dl edamamebønner
  • 2 ss smør
  • 1 bit folie
  • ½ ts flaksalt

Slik gjør du:

1. Skjær endene av aspargesen.

2. Rens edamamebønnene. (Disse bønnene finner du i frysedisken. Og de kommer gjerne i belg, og må derfor renses)

3. Ha asparges og bønner i folie. Legg på smør. Pakk sammen folien.

4. Legges på grillen i ca 15 minutter.

5. Ha på salt.

Ostebrød på grillen

Du trenger:

  • 1 stk lite brød eller en baguett
  • 1 stk mozzarella
  • 2 ss smør
  • 1 dl friske urter
  • 2 ss flaksalt
  • 1 bit folie

Slik gjør du:

1. Kjør urtene i en blender. Bland forsiktig inn saltet.

2. Skjær skiver i brødet, men ikke så dypt at skivene ikke henger sammen. Skjær mozzarella i skiver.

3. Legg mozzarella imellom skivene på brødet. Legg på smøret i klikker. Ha over urtesaltblandingen.

4. Legg brødet på folien. Pakke det sammen, og la det ligge på grillen på indirekte varme (dvs ikke over direkte varme) i ca 20 min.

 
CHIMICHURRI. En frisk og herlig urtemiks som er nydelig på grønnser, til fisk eller til sommerkotelettene.
ASPARGES. Asaprgesen kjenner alle. Edamamebønnene er kanskje litt ukjent, men de er nydelige på smak og veldig enkle å bruke.
OSTEBRØD. Smeltet ost og varmt brød. Det sier seg selv er dette er digg!
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no