15. jun
Ut på høring: Sentrumsplanen for Sundet legges nå ut på høring. Innen seks uker kan du sende inn dine meninger til Eidsvoll kommune.
 
Til høring – nå kan 22 sentrumplaner bli til 1
Flertallet i hovedutvalg for næring, plan og miljø besluttet å legge sentrumsplanen for Sundet ut på høring slik den forelå fra administrasjonen. Innen seks uker kan du nå sende inn dine meninger.

Publisert: 26.apr.2018 09:00
Oppdatert: 26.apr.2018 10:18

Etter en to timer lang debatt tok utvalgspolitikerne beslutningen; Sentrumsplanen legges ut på høring med seks ukers frist for å sende inn sine innspill.

– 11 stemte for at sentrumsplanen skulle legges ut til offentlig høring. To av Høyres representanter ønsket planen tilbakesendt til administrasjonen for mer redegjørelse, sier hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap).

Endelig vedtak av ny sentrumsplan vil erstatte til sammen 22 ulike reguleringsplaner innenfor planområdet. Flere av disse er flere år gamle, den eldste faktisk helt tilbake til 1950-tallet.

Lettet utvalgsleder

Resaland er lettet over hovedutvalgets beslutning.

– Jeg mener sentrumsplanen danner et godt grunnlag for framtidig utvikling i Sundet. Vi har hatt uavhengige eksperter til å gjennomføre tettstedsanalyse og se på kulturhistorien. Samtidig er det naturlig at alle ikke er enige om alt i transformasjonen av et sentrum. Debatten og meningsutveksklingen ønsker vi velkommen, og vi håper mange vil si sin mening under høringsrunden, sier Resaland. Habilitet var oppe som et eget tema på møte. Resaland og utvalgspolitikerne var enige om at ingen skulle melde seg inhabile under behandlingen.

– Det er riktig at noen har eiendommer i Sundet, mens andre har andre interesser. Her kan vi bli involverte noen og enhver, men denne gangen gjelder det en helhetlig områderegulering på 450 mål i Sundet. Det kan heller bli aktuelt å ta habilitetsspørsmålet nærmere opp i forbindelse med detaljreguleringer på senere tidspunkter, sier Resaland.

Ville ha ny runde

Høyre fremmet forslag om at saken skulle sendes tilbake til administrasjonen for ytterligere bearbeiding på flere punkter før ny politisk behandling. Dette forslaget fikk ikke flertall.

– Vi stiller oss positive til planene, men mener det burde vært gjort en grundigere jobb og listet derfor opp 10-12 momenter, herunder parkeringsnorm, etasjehøyder og barnehagekapasitet, sier Høyres Stein Aarvik (H).

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no