20. jul
 
Til NM med arbeidsbenken Optimekk
EIDSVOLL. Nyskapningen Optimekk har sendt Sevak Inventions UB ved Eidsvoll videregående skole til norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

Publisert: 07.mar.2017 09:42
Oppdatert: 07.mar.2017 11:07

– Dette er helt utrolig. Det gikk over all forventning og føles litt uvirkelig, sier de fem elevene som er eiere av ungdomsbedriften Sevak Inventions - Sara, Emma, Vegar, Arne, Karen.

De vant sin lokale konkurranse i Eidsvoll, og ble nummer tre under akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter på Lillestrøm sist uke. De kvalifiserte seg dermed til norgesmesterskapet som blir arrangert samme sted under varemessa 5. mai.

– HØYT NIVÅ

– Nivået under akershusmesterskapet var veldig høyt. Jeg er stolt, sier rektor Ingvild Askheim.

Sevak Inventions var eneste lokale ungdomsbedrift som ble tatt ut til NM, og uttaket ble etterpå feiret med kake, juice og kaffe på skolen.

En ungdomsbedrift fra Bjørkelangen ble vinner med ei nettside som knytter sammen barer, utesteder og artister.

FØLT BEHOV

Sevak Inventions kom på tredjeplass i klassen for beste ungdomsbedrift med en arbeidsbenk for bilmekanikere, som har fått navnet Optimekk.

Elevene gikk i gang med planlegging og konstruksjon av arbeidsbenken etter at faren til én av elevene, Sara Walstad, hadde påpekt behovet.

Han eier et bilverksted og visste at mekanikere har en belastende arbeidsstilling når de jobber med motorene.

I PRODUKSJON

Elevene tegnet en benk der mekanikerne kan ligge på magen mens de jobber i motoren, og benken ble sveiset sammen av bestefaren til Sara.

– Den er i bruk og fungerer bra. Nå er bestefar i gang med nummer to, og målet er i første omgang å lage ti slike arbeidsbenker, forteller Sara.

– Det er greit at bestefar lager dem, for da behøver vi i første omgang bare å betale for materialene. Vi kan betale ham for arbeidet etter hvert som vi får solgt benkene, forklarer hun.

SALG TIL BILVERKSTEDER

Det store målet er å få arbeidsbenken ut på markedet.

– Det er dette som er det virkelige faget. Elevene skal starte en ungdomsbedrift og drive den med produksjon, markedsføring, salg og økonomi, forklarer faglærer Ragnvald Holst-Larsen.

– Derfor må de nå ut på markedet og prøve å få solgt oppfinnelsen til lokale verksteder, sier Holst-Larsen.

 
TIL NM. – Jeg er stolt, sier rektor Ingvild Askheim og omfavner elevene i ungdomsbedriften Sevak Inventions. F.v.: Sara Walstad, Emma Heggen Damstuen, Ingvild Askheim, Vegar M. Dahle, Arne J. Sætern og Karen Rustad Krokene.
LETTER ARBEIDET. Sara Walstad demonstrer den nyutviklede arbeidsbenken Optimekk som skal lette arbeidet for bilmekanikere.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no