21. jul
 
«Til Tom Staahle. Vi lurte på om vi kunne få nye mål»
Da målene på skøytebanen ble ødelagte, bestemte Iver Løvgaard Faksvåg (8) seg for å sende et håndskrevet brev til ordfører Tom Staahle. Dager senere var nye mål på plass.

Publisert: 28.nov.2017 21:00
Oppdatert: 28.nov.2017 15:46

– Jeg ville høre om det var noen muligheter. Han er jo ordføreren i kommunen vår, sier Iver til EUB.

Snøen drysser lett over Døli skole på Jessheim. Det nærmer seg jul. Ute på parkeringsplassen står ordfører Tom Staahle med det åpenhjertige brevet. Han viser det fram til EUB.

«Til Tom Staahle. Jeg og faren min lager skøytebane ved siden av Døli skole. På basketbanen. Vi lurte på om vi kunne få nye mål. Målene er ødelagte. Vi er veldig glade for vanningshuset. Hilsen Iver Løvgaard Faksvåg og hele Brinken», står det med sirlig håndskrift.

Skolearena for aktivitet

Brevet rørte Tom Staahle. Det er ikke hver dag det dumper ned et slikt brev fra en 8-åring i kommunen. Nå er han kommet til Døli skole for å overraske Iver, klassekameratene og resten av skolen med nye mål til skøytebanen. Først går ferden til rektor Trond Jarle Dahls kontor. Deretter setter de kursen for Iver og klassen. Iver tar seg naturligvis tid til en prat med ordføreren.

– Vet du hvorfor jeg er her, undrer ordføreren.

– Ja, kanskje. Kan det ha noe med skøytebanen og nye mål å gjøre, svarer Iver.

– Ja, det er helt riktig. Bli med ut en tur, repliserer Staahle.

Minutter senere er overraskelsen avduket. Det bryter ut jubel og spontan applaus blant elevene. Nå er isaktiviteten sikret – også etter skoletid.

– Veldig morsomt med elever som er opptatt av hva andre kan drive med også. Det å komme med et ønske på vegne av mange er en kjempegod egenskap, sier rektor Trond Jarle Dahl, som også skryter av ordfører Tom Staahle og responsen fra kommunen.

Han mener initiativet viser at skolen er en fin samlingsarena også utenfor skoletid.

– Det er hengt opp en del ekstra lys og nett utenfor her også. Det er tatt en del grep for å gjøre dette til et fint sted å være, sier Dahl.

Rørte ordføreren

– Når noen viser et slikt initiativ, så er det viktig at jeg som ordfører viser at de blir sett. Det er det viktigste for barn. Det at han satte seg ned, skrev dette brevet selv og viste at han hadde gjort seg flid med det, det rører meg. Da skulle vi selvsagt imøtekomme det, sier Tom Staahle.

Iver Løvgaard Faksvåg pleier å spille ishockey på banen minimum to kvelder i uka.

– Nå blir det morsommere å spille her. Helt fantastisk av ordføreren og kommunen, sier Iver.

 
Brevet: Dette rørende brevet sendte Iver Løvgaard Faksvåg (8) til ordfører Tom Staahle.
Overraskelse: Her får Iver hilse på ordføreren.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no