20. jul
SEIER: Morgan Vøien fra Nannestad vant European Elvis Championchips i Birmingham. Foto: Tovita Razzi
 
Til topps i Elvis-konkurranse
Morgan Vøien fra Nannestad ble «europamester i Elvis» da han vant European Elvis Championchips, Europas største Elvis-konkurranse, i Birmingham.

Publisert: 18.jan.2018 11:30
Oppdatert: 17.jan.2018 08:12

Morgan Vøien, opprinnelig fra Nannestad, nå bosatt på Bud utenfor Molde, gikk helt til topps og ble kåret til European Elvis Champion 2018 da European Elvis Championchips ble arrangert i Birmingham. Dette skjedde på Elvis Presleys bursdag 8. januar. Da ville Elvis ha fylt 83 år.

Arrangementet er Europas største «Elvis-konkurranse».

I fjor ble Vøien nummer tre. Med det resultatet ble han kvalifisert direkte til årets konkurranse hvor 80 deltakere deltok med Elvis-sanger for å hylle og minnes «The King».

STOR OPPLEVELSE

– Dette var jo virkelig morsomt og en stor opplevelse for meg. Det er kjekt at det settes pris på at vi minnes Elvis på denne måten. Å gå helt til topps blant alle som hyller Elvis fra scenen er stort, og det var 600 personer i salen. Ingen norske har vunnet siden Kjell Elvis gjorde det i 2005, sier Morgan «Elvis» Vøien.

Dermed ble det som startet som en hobby for Vøien blitt mye mer enn han hadde sett for seg. Han begynte ikke å synge for alvor før i 2012. I 2013 prøvde han seg med Elvis-tribute for første gang.

YNGRE KOMMER TIL

Vøien forteller at det blir en del øving på sangene, men selvsagt ikke like mye som i begynnelsen. Men det er også mange detaljer i forhold til blant annet utseende og dresser skal på plass.

– Det er mye å lære. Og det som også er morsomt er at det stadig kommer yngre deltakere til. Det betyr at Elvis fortsatt er stor, også blant yngre. Tributearrangementene holdes for å skape engasjement rundt Elvis, sier Vøien.

Han har også et eget orkester, dElvis Morgan Band, som består av 15 personer.

– Vi skal holde konsert, en tributenight, hos Cosmopolitan scene i Oslo 17. mars. Da skal jeg og tre andre personer som hyller Elvis synge til sammen om lag 40 låter, sier Vøien.

LES OGSÅ: To eidsvollinger blant årets MGP-artister

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no