20. nov
BEDRO: 65-åringen er tiltalt for å ha bedratt sin tidligere arbeidsgiver, Nannestad kommune, for millioner av kroner. Arkivfoto.
 
Virksomhetsleder: Tiltalt for grov utroskap og korrupsjon mot Nannestad kommune
Den tidligere ansatte i Nannestad kommune skal ha mottatt over én million kroner for å skaffe en bekjent oppdrag i kommunen. Han skal også ha godkjent fiktive eller overfakturerte regninger for over 7,5 millioner kroner. 65-åringen risikerer mange år i fengsel om han kjennes skyldig.

Publisert: 11.sep.2018 15:00
Oppdatert: 18.sep.2018 09:39

65-åringen hadde en ledende posisjon som virksomhetsleder i Nannestad kommune da bedrageriet ble avslørt i 2015. Sammen med en 72-åring fra Fredrikstad skal han ha lurt sin arbeidsgiver for mange millioner kroner. Nå må de to møte i retten. Det er satt av hele 12 rettsdager, og saken starter 23. oktober i Øvre Romerike tingrett.

MOTTOK 1,1 MILLION KRONER

Som ansatt i Nannestad kommune er han tiltalt for å ha mottatt 1,1 millioner kroner av 72-åringen, som gjennom sine foretak var tilbyder av tjenester i kommunen. Formålet skal ha vært å sikre tilbyderen framtidige oppdrag.

Fra 2003 og 12 år fram i tid skal han ha mottatt store pengesummer hvert år. Brennevin til jul og påske skal også ha vært en del av «pakka».

Fredrikstad-mannen er tiltalt for grov korrupsjon ved å ha gitt kontanter til den kommunale lederen for at han skulle fikse jobber til firmaene hans. Strafferammen for grov korrupsjon er fengsel inntil 10 år, mens strafferammen for økonomisk utroskap er tre år. Anses utroskapen som grov, er strafferammen seks år.

GODKJENTE FIKTIVE OG OVERFAKTURERTE FAKTURAER

I kraft av sin stilling hadde 65-åringen attestering- og anvisningsmyndighet for mottatte fakturaer. Dette skal han, ifølge tiltalen, ha benyttet seg av ved å godkjenne eller attestere fiktive og overfakturerte fakturaer med til sammen drøye 7,5 millioner kroner. Fakturaavsender var mannen fra Fredrikstad, som da urettmessig mottok utbetalingene. Han er nå også tiltalt for grove brudd på merverdiavgiftsloven.

LES OGSÅ: Føler seg uthengt som tyver

 
Fakta

Korrupsjon er å bestikke eller motta bestikkelser, i form av penger, gaver eller tjenester, for at en person i en maktrolle skal gi en annen person fordeler utenom reglene.

Straffelovens bestemmelser om økonomisk utroskap rammer den som forsømmer en annens anliggender som vedkommende styrer eller har tilsyn med, eller handler mot den annens interesser. Videre kreves det vinningshensikt eller skadehensikt for domfellelse.

kilde: Wikipedia

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no