20. nov
 
To busser skutt på - vinduene knuste
Politiet har iverksatt full etterforsking etter at to busser ble skutt på ved Fagerli i Holter. – Det er skremmende at folk skyter på kjøretøyer, sier Kjell Knarbakk.

Publisert: 11.jul.2018 20:30
Oppdatert: 11.jul.2018 15:38

Han er viseadministrerende direktør i Unibuss AS. To av selskapets busser ble truffet av skudd i 00.30-tiden natt til tirsdag. Knarbakk forteller at hendelsen naturligvis satt en støkk i de to sjåførene som var involvert.

– Skuddene traff bussene på riksveg 120 på Fagerli i Holter. Politiet er naturligvis koblet inn i saken, sier Knarbakk til EUB.

Det var én tipser som gjorde EUB oppmerksomme på hendelsen. Ruten på én av bussene ble knust da den ble truffet. Ingen personer kom fysisk til skade under hendelsen.

Sjåførene følges opp

– Den ene sjåføren merket selv at det smalt. På den andre bussen var det en vasker som oppdaget skader på kjøretøyet. Det var ingen passasjerer om bord i noen av bussene, men det kunne ikke de som løsnet skuddene vite. Vi ser svært alvorlig på saken, og har hatt begge sjåførene inne til samtale. De blir fulgt opp av vårt apparat. Dette er ikke hendelser som skal skje, sier Knarbakk.

Han sier politiet har vært og sikret spor på bussene. I tillegg vil videoopptak bli sjekket for om mulig å se om gjerningspersonen (e) er fanget opp der. Knarbakk er ikke kjent med hva slags type våpen som ble brukt.

– Skjer slike hendelser ofte?

– Det skjer ikke ofte. Jeg kan ikke huske sist vi var borti noe lignende. Det er naturligvis skremmende at folk skyter på kjøretøyer ute i tjeneste, svarer Knarbakk, som håper gjerningspersonene blir tatt.

Ser alvorlig på saken

Politiet er usikre på nøyaktig hvor hendelsene inntraff, og ber derfor publikum om å ringe inn eventuelle tips.

– Vi har ikke så mye å gå etter foreløpig. Patruljen som var der gjennomførte en åstedsundersøkelse, og prøver å knytte noen til hendelsen. Akkurat nå er det vanskelig for oss å finne ut hvem som har gjort det, så vi er avhengig fra tips fra publikum, sier Kenneth Warming, politioverbetjent på Ullensaker lensmannskontor.

Politiet mener det er en alvorlig sak, og sier at sjåføren eller eventuelle passasjerer kunne blitt skadet.

– Vi ser alvorlig på saken, og ber folk om å ta kontakt med oss. Det kunne vært folk i bussen, som kunne blitt truffet. Selv om dette muligens er et luftgevær, er det absolutt farlig, og blir man truffet på feil sted, kan det gi store skader, sier Warming.

– Sjåførene ble skremt

– Både sjåførene og vi ble skremt av hendelsen, sier Jan Hval Larsen.Han er stasjonsleder for Unibuss i Nannestad. 

– Dette er skremmende. Samme natt ble det knust et busskur ved Kiwi i Maura. Vi vet ikke om det har noen sammenheng med dette, men det er spesielt at alt skjedde samme natta, sier Hval Larsen til EUB.

Han sier de involverte bussjåførene fikk raskt oppfølging i form av samtaler. 

– De har fått beskjed om at de må ta kontakt igjen hvis de føler for noe mer, sier Hval Larsen.

FAKTA

To busser ble natt til tirsdag beskutt på Fagerli i Holter i Nannestad.

På den ene bussen ble en rute knust under hendelsen.

To sjåfører ble tatt hånd av arbeidsgiver etter hendelsen.

Politiet er koblet inn i saken. De har vært og sikret spor, og ønsker tips fra publikum i sakens anledning.

I 2008 ble også en buss beskutt i Nannestad. Den gangen i Holkebylia i Maura.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Alvorlig: Kjell Knarbakk, viseadministrerende direktør i Unibuss AS ser svært alvorlig på skytingen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no