17. jul
STAND IN. Egil Arne Bakken skal være trommis i Ole Ivars for en tid framover. Arkivfoto
 
To eidsvollinger i Norges beste danseband
EIDSVOLL. I en måned framover vil Egil Arne Bakken sitte bak trommesettet i dansebandet Ole Ivars. Han blir da kollega med sambygdingen William Kristoffersen.

Publisert: 20.apr.2017 09:00
Oppdatert: 21.apr.2017 12:05

Bandets trommelager gjennom en årrekke, Arild Engh, døde tirsdag 18. april etter lengre tids sykdom. Det er en stund siden han var i stand til å spille i bandet, og i mellomtiden har Morten Nyhus fra Gjøvik vært hans vikar. Nyhus er nå bandets faste trommeslager, men han er nå sykmeldt. Dermed er det Egil Arne fra Feiring som har overtatt trommestikkene for en måned framover.

– STRI ØVINGSJOBB

– Det var William som ringte å spurte om jeg kunne steppe inn som trommeslager for en tid, og jeg synes det er en ære å bli spurt. Nå har jeg hatt en stri jobb med å øve inn låter. Jeg har måttet lære meg rundt 40 på kort tid, forteller Egil Arne, som nå legger ut på turné med det populære dansebandet.

– Jeg reiser med stor glede til Førde torsdag kveld. Vi drar videre til Fredrikstad, Hedmark og flere andre steder. Det skal bli morsomt, men jeg håper jo for Mortens skyld at han kommer tilbake raskt, sier standintrommisen fra Feiring.

dobbelt SORG FOR WILLIAM

William Kristoffersen sier at han nå har en tung tid.

– Jeg står akkurat på farten til Sverige for å være til stede i Sven-Erik Magnussons begravelse. Han var frontfigur og vokalist i Sven-Ingvars og en god venn av meg. Nå har Ole Ivars også mistet Arild. Jeg har kjent ham siden 1983. Vi har bodd tett på hverandre og spilt sammen i mange, mange år, og det blir nesten slik at vi kjenner hverandre like godt som ektefeller. Nå er det slik at han også hadde sterkt tilknytning til Eidsvoll en periode. Han bodde på Styri et par år på 1990-tallet. Arild skal begraves torsdag i neste uke fra Hoff kirke.

ROSER EGIL ARNE

William hadde ingen betenkeligheter med å spørre Egil Arne om han kunne steppe inn som trommeslager for en tid framover.

– Han har alle fordeler. Da jeg foreslo ham for gutta i bandet, var det ingen motforestillinger. De kjenner ham fra før. Han er en pliktoppfyllende kar, og jeg er ikke i tvil om at han har klart å øve inn låtene jeg har sendt ham.

De to musikerne har spilt sammen tidligere.

– Vi startet opp bandet Ad Astra i 1978. I 1981 sluttet Egil Arne. Jeg ser jo det spesielle at to eidsvollinger skal spille sammen i Ole Ivars. Det skal bli både interessant og morsomt, sier William Kristoffersen.

LES OGSÅ: Ole Ivars - Norges eldste boyband, endelig til Panorama

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OLE IVARS. William Kristoffersen i Ole Ivars har fått med seg sambygdingen Egil Arne Bakken for en tid framover som trommis i bandet. (arkivfoto)
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no