18. jul
NYE: Knut Ertzeid og Marianne Kraft er Ullensaker menighets to nye fjes.
 
To nye fjes i Ullensaker kirke
Marianne Kraft og Knut Ertzeid er ansatt som henholdsvis diakon og kapellan i Ullensaker menighet.

Publisert: 28.aug.2017 09:00
Oppdatert: 25.aug.2017 12:52

Kraft begynte å jobbe april og skal innsettes under gudstjenesten søndag. Ertzeid blir ordinert under gudstjenesten neste søndag og skal være på plass i menigheten i løpet av høsten.

Kraft for ansvaret for omsorgsarbeidet i Ullensaker menighet og får plass i menighetshuset på Kløfta.

– Mine oppgaver blir å treffe grupper som trenger å bli møtt utenfor kirkerommet. Alt fra nybakte foreldre og eldre, til å gi et samtaletilbud til folk i ulike kriser i livet. Og i høst starter vi et foreldrekurs for å snakke om oppdragelse, relasjoner og formidling av verdier.

Ertzeid skal først og fremst arbeide med ungdommene i menigheten.

– Hovedtyngden av mitt arbeid blir konfirmantene og generelt ungdomsarbeid, i tillegg til de vanlige kirkelige handlingene som bryllup og gudstjenester, sier den nyutdannede presten.

– Jeg gikk ut av fakultetet i Oslo i vår. I tillegg har jeg en mastergrad i psykologi. Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang med jobben i Ullensaker menighet, sier han om arbeidet han skal dele med sogneprest Reidun Furuseth.

– Dagene blir temmelig annerledes enn fra bøkene og studiene?

– Ja, nå får jeg endelig praktisert faget, og selvsagt møte folk. Det er jo det jobben min handler om, å treffe mennesker i alle livets faser. Denne jobben er rik, og byr på alt fra dyp sorg til stor glede. Så skal jeg selvsagt prøve å få med nye mennesker i menigheten, sier Ertzeid.

– Ser du på det som en utfordring?

– Ja, for så vidt. Dette handler om kristent arbeid, og det er hele tiden en utfordring å formidle det på en slik måte at folk føler seg hjemme her. Det skal jo være lett å komme inn i menigheten vår. Men før det gleder jeg meg til å bli kjent med staben og kollegene, og selvsagt må jeg sette meg inn i menigheten, påpeker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no