17. jul
Enebolig fra 1976. Eiendommen er på under ett mål og eneboligen 41 år gammel, men beliggenheten og reguleringen av området trekker prisen opp. Flere utbyggere skal nå vurdere å legge inn et bud på eiendommen i Ursins veg 5 på Jessheim.
 
Tomt på ett mål selges for 10 millioner
JESSHEIM. Det er ikke først og fremst eneboligen fra 1976 som drar opp prisen. – Får vi en god sum, så selger vi, sier huseier Bjørn Arne Hansen.

Publisert: 08.apr.2017 12:00
Oppdatert: 08.apr.2017 12:11

Det er ikke hver dag du ser eiendommer på like under et mål – 995 kvadratmeter – med en prisantydning på ti millioner kroner. Men så er det heller ikke alle eiendommer som er avsatt i byplanen til framtidig sentrumsformål.

– Det er klart det er spennende dager. Vi må ikke selge, men vil teste markedet. Omreguleringen av området er relativt ferskt. Flere naboer sitter på gjerdet og venter på utfallet av denne salgsprosessen, sier Bjørn Arne Hansen, som eier den 41 år gamle eneboligen sammen med Linda Hansen.

Adressen er Ursins veg 5 på Jessheim. Ofte kommer meldinger om utbyggere som oppsøker boligeiere og tilbyr millionbeløp for å sikre seg tomta deres til framtidige prosjekter. Denne gangen tok boligeierne selv initiativet for å sjekke markedet. Responsen er god.

Møte med utbygger

– Interessen har allerede vært svært god. Senest tirsdag var jeg i møte med en utbygger som er interessert. Han ser på muligheten for å kjøpe ut flere eiendommer i samme område, sier Kristoffer Dahlum, daglig leder og megler i Privatmegleren Brustad & Partnere på Jessheim.

Fra eiendommen er det 700 meter til Jessheim stasjon og 400 meter til Jessheim skole og ressurssenter. «Utviklingseiendom med stort potensial», står det i Finn-annonsen.

– Eiendommen er avsatt til framtidig sentrumsformål i byplanen. Utnyttelsesgraden for området er cirka 200–300 prosent bruksareal. I dette området åpnes det for bebyggelse på mellom 15 og 18 meter, det vil si opp til fem-seks etasjer, sier Dahlum.

Må planlegges sammen

For det aktuelle området som i byplanen betegnes som S5, er det krav om felles planlegging ifølge Ullensaker kommune. Det betyr at området må planlegges under ett i samme plan. Det åpnes dermed ikke for reguleringsplaner for mindre deler av området.

– Vi har trivdes svært godt i området. Barna har vokst opp der, sier Bjørn Arne Hansen.

Torsdag var det visning.

– Hva er de beste kvalitetene med Jessheim som by?

– Du har alt i nærheten. Alt fra byliv til naturen og Nordbytjernet rett rundt hjørnet. Også er jeg glad vi har Frp-styre og slipper eiendomsskatt, sier Hansen, som sier familien vil se seg om etter et nytt sted like utenfor sentrum om det skulle bli salg

Du trenger ikke å være lenge i Jessheim for å se at utbyggere ser på byen som et attraktivt sted å satse. Et sted mellom 10 og 20 heisekraner er et bilde på det.

LES OGSÅ: Enorm interesse for luksusvilla på Jessheim

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no