18. jul
VIKTIG: Hans Thue, ordfører i Nannestad, mener det er viktig å få avklart prinsipielle sider av tomtefestesaken og er glad for at saken kommer opp i høyesterett.
 
Tomtefestesaken i Nannestad til høyesterett
Høyesteretts ankeutvalg samtykker til ankebehandling av tomtefestesaken i Nannestad etter at kommunen anket dommen fra Eidsivating lagmannsrett. Ordføreren ser fram til å få en endelig avklaring.

Publisert: 01.des.2017 12:00
Oppdatert: 01.des.2017 12:16

Nannestad kommune anket dommen i lagmannsretten, som ga Rådyrvegen borettslag medhold i at tomtefesteavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen, og ikke etter tomteverdien.

Kommunen økte i 2014 tomtefesteavgiften for borettslaget fra 1.737 kroner til 60.973.

Høyesteretts ankeutvalg besluttet 28. november å samtykke til ankebehandling.

Justitiarius besluttet dagen etter at saken skal behandles av Høyesteretts storkammer, som vil si at det settes med et større antall dommere enn ordinært.

Det opplyses at Høyesterett legger stor vekt på en rask saksavvikling, og ankeforhandlingen vil så langt mulig bli avholdt innen seks måneder etter at saken kom inn til Høyesterett.

PRINSIPIELLE SIDER

– Vi er kjempeglade for at vi nå kan få prøvd de prinsipielle sidene av saken, og håper det blir en avklaring så fort som mulig. Resultatet av denne saken vil kunne få betydning for andre kommuner og grunneiere, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

Ordføreren viser til at en årlig festeavgift for borettslaget vil bli på cirka 4.208,70 kroner dersom lagmannsrettens dom skulle bli stående, det vil si med en økning basert på konsumprisindeksen.

– Det gir en årlig kostnad på 263 kroner per boenhet, eller en månedskostnad på cirka 22 kroner per boenhet. Får kommunen medhold for en årlig festeavgift på 60.793 kroner gir det en årlig kostnad på cirka 3.800 kroner per boenhet, eller en månedskostnad på cirka 317 kroner, sier Thue.

SAKSØKTE KOMMUNEN

Det var Rådyrvegen borettslag som saksøkte kommunen i denne saken.

– Det er fire år siden økningen ble varslet, og sjokkregninga fikk vi i september 2014. Vi begynner nå å bli rettstrøtte. Det har tatt lang tid. og ser fram til å få en avklaring. Vi vant jo både i tingretten og lagmannsretten, så vi er ved godt mot, sier Petter Gulbrandsen, leder for Nannestad tomtefesterforening, som representerer Rådyrvegen borettslag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no