16. jul
TURIST. Stortingspolitiker Tone Trøen er ofte turist i eget distrikt. Hun mener hun ikke kan finne et bedre sted å bo enn på Øvre Romerike.
 
Tone Trøen satte ikke pris på å bli invitert
EIDSVOLL. Tone Trøen ble invitert inn i «Nei til asylmottak på Stensby». Hun takket nei med et motinnlegg.

Publisert: 16.okt.2015 15:33
Oppdatert: 27.jan.2017 13:33

Facebooksiden «Nei til asylmottak på Stensby» dukker opp kort tid etter nyheten om mulig akuttmottak for flyktninger på det gamle sykehuset kom fram.

TONE TAKKET NEI

- Jeg er opptatt av at det er en kjempestor krise i Europa, og at mange, mange flyktninger trenger et sted å lande før de får avklart situasjonen sin. Derfor er jeg opptatt av at vi skal ha et mer åpent sinn for å ta vår del av ansvaret, sier Trøen, som er fra Eidsvoll og er stortingsrepresentanten for Høyre.
I sitt innlegg skriver Trøen: «I dag fikk jeg invitasjon til å like en side som motarbeider et asylmottak i min egen kommune. Det gjør meg skikkelig irritert at noen tror jeg ville like en slik kampanje eller aksjon. Norge og Europa står overfor en av de største flyktningkrisene i nyere tid. Vi skal, bør og må ta vår del av ansvaret for å hjelpe mennesker som er på flukt»
- Flere av foreldrene har uttrykt bekymring over å få et asylmottak vegg-i-vegg. Har du forståelse for dette, Trøen?
- Ja, jeg forstår bekymringen, men vi må ta vår del. Vi kan ikke si at vi er for mottak av flyktninger, bare det ikke ligger i nærheten av oss.

Må få si det man mener

- Du er blitt beskyldt for å forsøke å kneble dine meningsmotstandere?
- Det forstår jeg ikke. Jeg har gitt uttrykk for hva jeg mener, i likhet med andre. I et demokrati har alle rett til å si sin mening.
LES OGSÅ: LEDER: Hvorfor ikke asylmottak på Stensby?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no