19. jul
NOK. – Det har gått alt for langt, sier Lars Egil berg (Sp) og sikter til hva utbyggere får lov til i Ullensaker kommune.
 
Sps Lars Egil Berg med tordentale mot fortetting
ULLENSAKER. Senterpartiets Lars Egil Berg mener det har gått altfor langt.

Publisert: 03.mai.2017 20:00
Oppdatert: 05.mai.2017 12:11

I tirsdagens formannskap i Ullensaker kommune behandlet politikerne en sak om utbygging av Meiserudtunet på Algarheim. Planen inneholder 15 boliger på et tidligere gårdstun, inne på et eksisterende boligfelt. Byggeområdet er på 3,7 dekar. Dette syns Lars Egil Berg i Ullensaker Senterparti blir for tett.

LURER PÅ HVORFOR

I formannskapet tirsdag sa Lars Egil Berg at han lurer på hvorfor politikerne i det hele tatt skal behøve å behandle slike saker.

– Jeg spør meg hvorfor vi behandler denne typen saker. Vi velger dessverre bare å si ja til alt uansett, sa Lars Egil Berg med tydelig adresse til flertallet som Berg oppfatter som for liberale i forhold til byggesøknader.

– Som politikere burde vi i stedet diskutere viktige prinsipielle sider ved slike byggesaker. Det er vi som bestemmer – ikke utbyggere, da må vi iblant tørre å stå mot enkelte helt urimelige forslag, sa Berg.

HAR GÅTT FOR LANGT

Berg mener det har gått altfor langt i Ullensaker. Han mener utbyggere stort sett får gjøre som de vil, uten noen styring fra kommunens side.

– Før i tida kunne man knapt avvike noe i høyde og stil i et nabolag, men nå har det gått for langt andre veien. Jeg reiste for å se på dette stedet og 15 boliger her vil virke ødeleggende i byggefeltet samt skape andre problemer med for eksempel trafikksikkerhet, tordnet Berg.

– Ekstremt høy utnyttelse her er helt unødvendig og vi bør ta noe mer hensyn til kvalitet, helhetsinntrykk og naboer i slike saker. Utbyggerne presser på overalt, ei blokk til, to etasjer til og her minst fem hus til. Rådmannen presterer å skrive i saken at dette er en «mindre fortetting». Det er helt utrolig. Hva er definisjonen på mindre da? Dette blir for tett, mye innsyn til naboer, skyggevirkning i tillegg til at det også går litt dyrka mark. En utnytting på 30 prosent i tråd med kommuneplanen bør absolutt være det maksimale her, noe som vil kunne gi betydelig bedre kvalitet. Å tillate 37 prosent utnyttelse er veldig drøyt så langt utenfor sentrum, sa Berg.

IKKE I TRÅD MED VEDTAK

Berg pekte også på et reglementsvedtak kommunen gjorde i 2016: «En samlet reglementskomité er av den oppfatning at det folkevalgte nivået bør bruke mer tid på planprosesser og sikre seg medvirkning under prosessen.»

– Dette vedtok vi i november i 2016, men det har dessverre ikke blitt sånn. Ettersom det stadig er liknende saker der noen vil ha ekstrem utnyttelse av eplehager og annet i etablerte boligområder, ønsket jeg at vi brukte litt tid på dette og diskuterer viktige prinsipper, sa Berg.

Han fikk det imidlertid ikke som han ville, og flertallet bestående av Høyre, KrF og Fremskrittspartiet stemte for å tillate utbyggingen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no