25. jun
 
Rives på Rubis for å gi plass til blokker
Det store huset på Torget 3, Sundlia, er historie. Det er naboeiendommen til tidligere Solli pensjonat, som ble jevnet med jorda for et drøyt år siden.

Publisert: 07.mai.2018 18:00
Oppdatert: 07.mai.2018 14:55

Inge Nessiøy solgte Torget 3 til Sundet Brygge AS i februar i fjor. Salgssummen var på tre millioner kroner. Sundet Brygge AS eies av Sisa Invest, som igjen eies av Bjørn Dæhlie. Tomta til Torget 3 er på drøye 1,5 mål.

For «gamle» eidsvollinger er bygningen kjent som «lærer Thomassen-huset».

LES OGSÅ: Her rives Solli pensjonat

BYGGE LEILIGHETER

Dæhlie har kjøpt opp eiendommene rundt det tidligere pensjonatet på Rubis i Sundet. Han eier nå et 22,2 dekar stort område på Rubis og har bokstavelig talt storstilte planer for området. Nylig flyttet beboerne inn i Skibladnersvingen, et leilighetskompleks som også er oppført av den tidligere langrennsløperen fra Nannestad.

Nå ønsker han å bygge blokker på opp til fjorten etasjer i området rundt det tidligere pensjonatet – noe Eidsvoll kommune har bakt inn i sin områdereguleringsplan for Sundet.

OFFENTLIG ETTERSYN

Forslag til områdereguleringsplan for Eidsvoll sentrum ble behandlet i hovedutvalg for næring, plan og miljø 24. april. Planforslaget ble vedtatt lagt ut til offentlig ettersyn forrige uke, med noen få endringer i forhold til administrasjonens innstilling. Høringsfristen er seks uker. I denne høringsperioden kan alle som ønsker det komme med innspill til planforslaget.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RIVES: Torget 3 på Rubis rives for å gi plass til blokker. Tidligere led naboeiendommen, Solli pensjonat, samme skjebne.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no