18. jul
FULL STOPP: Eidsvoll kommune ser seg nødt til å innføre totalt vanningsforbud i helgen. Virksomhetsleder Thomas Meisfjord (t.v.), Gareth Hawkins, Kurt Magne Heitmann og de andre på avdelingen kommer til å foreta kontroller og overvåke forbruket.
 
Må innføre totalt vanningsforbud i Eidsvoll hele helgen
Til tross for vanningsrestriksjoner ser Eidsvoll kommune at forbruket fortsetter å øke. Nå så de ingen annen utvei enn å innføre totalt vanningsforbud.

Publisert: 01.jun.2018 16:00
Oppdatert: 01.jun.2018 20:41

– Vannforbruket begynner å nærme seg et kritisk nivå. Vår overvåking av vannforbruket viser tydelig at restriksjonene og begrensningene ikke overholdes. Derfor har vi nå sett oss nødt til å innføre totalt vanningsforbud denne helgen, sier virksomhetsleder for kommunalteknikk i Eidsvoll kommune, Thomas Meisfjord.

Ikke overholdt

Frem til fredag har de hatt restriksjoner hvor de med oddetalls-husnummer kunne vanne mandag, onsdag, fredag og søndag, mens de med partall kunne vanne på resterende dager.

– Til tross for dette har ikke forbruket gått ned. Og nå mot helgen, hvor folk er hjemme og kan vanne mye – ser vi oss nødt til å ta grep, sier Meisfjord.

LES OGSÅ: Du kan ikke vanne når og hvordan du vil

Må ha vann i beredskap

Han under streker at de ikke bokstavelig talt er tomme for vann.

– Vi har nok vann. Men for at vi skal være sikre på at vi tilbyr sikkert, godt og nok vann til alle må vi være føre var. Rensekapasiteten blir ikke stor nok om alle innbyggerne skal vanne plenen døgnet rundt. Da kan resultatet bli at alle må koke vannet, og den situasjonen vil vi ikke komme i, forklarer han.

Ved for høyt vannforbruk hos innbyggerne vil abonnenter i høyereliggende områder også kunne miste vannet helt.

Han understreker samtidig at de nå er avhengig av vannreserver i beredskap.

– Dette trenger vi ved eventuelle ledningsbrudd, og ikke minst ved en eventuell skogbrann. Nå er det ekstremt stor skogbrannfare i området, og da er vi nødt til å ta det på største alvor, sier virksomhetslederen.

LES OGSÅ: Stopper salget av engangsgriller

Overvåking og kontroll

Vanningsforbudet innføres fredag klokken 18, og gjelder gjennom hele helgen. Kommunen vi gjøre en ny vurdering søndag.

– Vi kommer til å overvåke vannforbruket tett gjennom hele helgen, samtidig som vi har to-tre kommunale biler som reiser rundt på inspeksjon for å påse av forbudet overholdes, sier Meisfjord.

De understreker at forbudet også gjelder de som tidligere har fått dispensasjon.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no