20. jul
Movemberaksjon: Steinar Morten håper på stappfull sal onsdag kveld. Da blir det bartesykkel for kreftsaken og for hver deltaker gir spinninginstruktøren fem prosent av lønna si fra treningssenteret.
 
Gir bort deler av lønna og tråkker til med bartesykkel for kreftsaken
Spinninginstruktør Steinar Morten har satt seg et hårete mål for onsdagens time på Trento. For hver deltaker som kommer med bart gir han fem prosent av lønna.

Publisert: 28.nov.2017 18:00
Oppdatert: 28.nov.2017 18:22

I tillegg gir treningssenteret Trento på Råholt, der Morten er spinninginstruktør, 100 kroner for alle som stiller med bart.

– Onsdag blir det bartesykkel, og alle er hjertelig velkomne. Vanlig bart, påtegnet bart, løsbart, ja til og med melkebart, er godkjent. Her er det åpent for alle, kvinner som menn, smiler Morten overfor EUB og legger til at han er kjempefornøyd med støtten fra treningssenteret Trento.

– Jeg kunne ikke gjennomført økta uten støtten fra ledelsen i Trento, sier han.

Fokus på kreftsaken

Han ønsker å rette søkelyset mot menn, kreftsaken og i særdeleshet prostatakreft. De fire siste årene har Steinar deltatt i movemberaksjonen med et synlig og hårete bevis på overleppa i form av høyest kledelig bart.

– Jeg var i gang med å spare 1. november, og bestemt meg tidlig for å gjennomføre denne spinningøkta. Det har vært bra engasjement så langt, men hovedsakelig fra privatpersoner. Hittil har det vært litt kjøligere respons fra de jeg har kontaktet i næringslivet. Satser på at det drar seg opp fram mot onsdagen, sier Morten.

Avdelingslederen på Vesong ungdomsskole på Kløfta er ikke fremmed med å engasjere seg for en god sak.

Drømmer om 10.000 kroner

I 2013 var han også med på å samle inn penger til kreftsaken gjennom en sykkeltur fra Oslo til Malmø.

– Hva gjør at du er litt ekstra engasjert i akkurat denne saken?

– Jeg tror alle har en relasjon til kreftsaken på en eller annen måte. Selv har jeg vært heldig og min familie har vært skjermet lenge. Men de senere årene har noen nære venner blitt rammet. Det gjør inntrykk, sier Morten.

– I tillegg føler jeg at prostatakreft og movemberaksjonen ofte havner litt i skyggen av brystkreft og rosa sløyfe. Jeg tror også det er mer tabu for en mann å gå og sjekke seg for prostatakreft enn det er for en kvinne å sjekke for brystkreft, sier han.

Åtte deltakere har allerede meldt seg på onsdagens spinningtime. Blir det full sal, vil Trento alene bidra med 2.500 kroner.

– Målsettingen er å klare å samle inn 10.000 kroner. Men da må folk virkelig kjenne sin besøkelsestid. I tillegg er vi avhengige av noen bidrag fra det lokale næringslivet. Her er det bare å melde seg på, smiler Morten.

Normalt har Steinar helskjegg i ansiktet. Dermed har den viktigste oppgaven i november vært å holde deler av ansiktshåret borte de siste ukene.

– Jeg føler meg egentlig litt avkledd nå, men det går selvsagt helt fint. Dette bør det være mulig å få til for en god sak, humrer Steinar Morten – spinninginstruktøren med det store hjertet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no