23. jul
ÅPNING: Søndag åpner Eidsvoll bygdetun for sesongen. Leder Gunda Mortensen i Bygdetunets Venner lover et godt, gammeldags tun, akkurat som før. Her fra forberedelsene i fjor. Arkivfoto
 
Tradisjonsrik åpning
Søndag åpner Eidsvoll bygdetun dørene for sommersesongen.

Publisert: 30.mai.2018 17:00
Oppdatert: 30.mai.2018 14:51

– Bygdetunet pleier alltid å åpne første helgen i juni. Selve tunet er tilgjengelig for publikum hele sommeren, mens kafeen holder åpen hver søndag ut august måned, sier Gunda Mortensen som er leder Bygdetunets venneforening.

AKTIVITETER

Hun lover at det skal bli liv og røre på Bygdetunet akkurat som før om årene. Og det er ordfører John-Erik Vika som foretar åpningen.

I år er det 40 år siden Brit Bunæs startet Eidsvoll amatørteater. De har spilt farser, musikaler, friluftsspel og revyer med store og små besetninger gjennom disse årene. Dette blir markert på Bygdetunet.

GAMLEMÅTEN: Slik ble ribba til før i tiden

– De kommer for å underholde på åpningsdagen. Da viser teatret flere ulike innslag, og det blir selvsagt sang. I tillegg blir det noen gjenhør med Jernverkspelet. Og teateret skal ha utstilling i butikken ved parkeringsplassen gjennom hele sommeren. Der skal de vis bruddstykker fra hele sin historie og produksjon, sier hun.

– Hva annet kan folk oppleve?

– Det blir selvsagt servert mat som rømmegrøt, vafler og pølser. Vi skal dessuten bake brød i bakeriet og det blir forskjellige aktiviteter rundt omkring på tunet. I tillegg  får vi dyrene hit tidsnok til åpningsdagen, både griser, sauer og høns. Okkupasjonsmuseet holder åpent også, påpeker hun.

Eidsvoll bygdetun ligger på Hammerstad i Eidsvoll.

Bygdetunet viser et bygdesamfunn fra 1700- og 1800-tallet.

Eidsvoll bygdetun ble etablert av Eidsvoll museumslag i 1950 og overdratt til Eidsvoll kommune i 1970.

Eidsvoll bygdetun er en del av Eidsvoll museum som også omfatter Feiring jernverk og okkupasjonsmuseet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no