22. aug
NYUTGIVELSE. Johnny Brenna og Sigbjørn Mostue er ute med samarbeidsbok nummer fire. Den har fått navnet «Operasjon Hades» og handler om hvordan russisk mafia inntar Norge.
 
Treffer alltid blink med bøkene
JESSHEIM. Temaene Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna skrev om i de tre første bøkene viste seg å ha svært mange paralleller med virkeligheten. Duoen håper de ikke treffer like bra med bok fire.

Publisert: 09.mar.2017 15:05
Oppdatert: 10.mar.2017 10:18

Forfatterne Mostue og Brenna er nå ute med «Operasjon Hades». Den handler om hvordan russisk mafia inntar Norge. Har russiske myndigheter en aktiv rolle i dette spillet?

– Samtidig som boken kommer ut, er det politiske forholdet mellom Russland og Norge iskaldt, sier Johnny Brenna.

– Dessverre har vi truffet svært godt med virkeligheten med de tre foregående bøkene. Normalt er det ikke så aktuelt når vi starter, men så viser det seg gang på gang å stemme med realiteten når den slippes. Da er det sånn «oh, my god»-stemning, altså, utdyper Brenna.

«Operasjon Helena» ble utgitt i 2012. Den ga et autentisk bilde av det organiserte krimmiljøet i Norge med fokus på narkotika, prostitusjon, trafficking og hallikvirksomhet.

«Operasjon Føniks» kom i 2013 og handlet om et ran av et fly med valutatransport på Gardermoen. To år etter bokutgivelsen ble Metkel Betew Negassie arrestert for å ha planlagt et tilsvarende ran.

LES OGSÅBokdebutant skriver om reiser slik de kunne ha vært

Fullstendig uten skrupler

For tre år siden ble «Operasjon Hydra» utgitt. Handlingen her dreide seg om terror i Oslo. Samtidig som boka gikk i trykken gikk terroralarmen i Norge. PST hevet risikoen, slik at politiet ble tungt bevæpnet.

I den nye boka, «Operasjon Hades», blir ungdommer fra en ny, militant dyrevernsorganisasjon, funnet bestialsk maltraktert. Det viser seg at man står overfor en internasjonal kriminell organisasjon fullstendig uten skrupler, som med sin brutale framferd vil vise at de ikke skyr noen midler for å nå sitt mål. Lykkes de, vil landet aldri bli det samme.

– Hva legger dere vekt på når dere skriver bøkene?

– For det første må den være spennende. Også er det viktig at den er realistisk. Vi er ikke redde for å strekke strikken litt, men det skal si noe om hvordan ting arter seg i virkeligheten, sier Brenna.

Flere ideer ved starten

– Når vi starter opp har vi gjerne flere ideer. Hva skjer nå? Hva er aktuelt nå? Så ser vi for oss flere mulige scenarioer. Denne gangen falt vi ned på Russland. Vi har en noenlunde vag følelse av hvor vi skal, men ingenting er endelig avklart på forhånd. Så begynner jeg å skrive og sender over teksten jevnlig til Johnny, som leser gjennom, kommenterer og kommer med innspill, sier Mostue.

I en presset bokbransje, der mange bokhandlere er selektive og stramme på hvilke bøker de tar inn og det stadig skrives færre anmeldelser i avisene, er det naturligvis knyttet stor spenning til en ny utgivelse.

– Det er så uforutsigbart hvordan en bok blir mottatt. Anmelderi er anmelderi. Det er en subjektiv mening. Det som er vanskelig i dag er at publikum ofte ikke møter boka og får gjort opp sin egen mening. Det viktigste er hva leserne mener, og der har vi fått mange positive tilbakemeldinger, sier Mostue.

– Vi anbefaler alle å kjøpe boka vår. Vi kan love en spennende og nervepirrende leseopplevelse, for eksempel nå inn mot påskehøytiden, sier Brenna.

LES OGSÅ: Zombie-boka til Mostue har fått ungdommer bitt av lesebasillen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no