17. jul
 
Har skutt 68 elg i jaktkarrieren – treffer blink takket være jegerens beste venn
Stian Skjølås (38) er med på to jaktlag – og er noe så sjeldent som en ung jaktlagsleder. Blir det tellende resultat i skogen i år også vet han hvem som har æren.

Publisert: 07.okt.2017 18:00
Oppdatert: 07.okt.2017 18:03

– Snakk med Stian Skjølås. Han er i denne sammenheng relativt ung. Hyggelig at man kan vise fram en jaktleder på godt under 50 år også.

E-posten fra én som kjenner det lokale jaktmiljøet godt er ikke til å ta feil av. Stian Skjølås fyller 39 år under elgjakta (14. oktober), og er en svært rutinert elgjeger. Helt siden han var i 12-årsalderen har han vært med faren og bestefaren på elgjakt i skogen. I år blir det intet unntak.

– Den viktigste jobben gjøres av bikkjene. Fungerer de går jakta fint. Så enkelt er det, sier Skjølås.

Han snakker om de premierte elghundene Jerva og Miro – sistnevnte sågar i hele Norden på alle mulige måter. De er spreke som få, og gjør en uvurderlig jobb der ute i skogen. Stian sitter ikke stille på post. Han følger kontinuerlig med på GPS hvor de to firbeinte kontinuerlig befinner seg. Plutselig får de los på og da gjelder det å være på alerten.

Over 100.000 mål

– Det er først og fremst spenningen med elgjakta som fascinerer meg. Og så er det svært spesielt å få elgbikkjene åtte uker unge og være med å fostre de opp til fullgode og flinke jaktkamerater. Begge er supre der ute i skogen, sier Skjølås. Torsdag gikk startskuddet for årets elgjakt i vårt distrikt. Det ene jaktlaget Skjølås er med i feirer faktisk 60-årsjubileum i år. 14 stykker deltar der, og Ole Randin Klokkerengen er jaktlagsleder.

– Der jakter vi fra Bergermoen, langs østsiden av Hurdalssjøen og til Damtjern oppe på Minnesund rett opp for Hurdal Torg, sier Skjølås. På det andre jaktlaget er det han selv som har kommandoen. Det betyr at det er han som tar seg av papirarbeidet.

Skjøt tre elger i fjor

– Dette jaktlaget består av fem jegere, og jakter i terrenget Snultra/Gjødingseter. Dette strekker seg også opp mot Fjellsjøkampen.

Selv om de sjelden jakter der, så betyr dette at Skjølås og jaktgjengen jakter høyest i vårt fylke. Terrengene til begge jaktlagene strekker seg over 100.000 mål. Skjølås er med på to jaktlag av en enkel grunn.

– Det er for å ha elgjakt hele måneden. Kvoten blir større. Går alt på skinner på det ene jaktlaget kan vi være ferdige etter halvannen til to uker, sier Skjølås.

Totalt har han skutt 68 elger i karrieren. I fjor ble det tre – et tall han håper å øke i år.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
100–150 timer: Stian Skjølås regner med å bruke 100–150 timer på elgjakt i oktober.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no