23. apr
STOPP: Bjørn Dæhlie eier og vil bygge ut Storgata 1-3. Han har prørd uten hell i mange år, og nå må han vente enda lenger før politikerne gir ham klarsignal.
 
Trekker Dæhlie-saken
Ordfører Tom Staahle trekker morgendagens sak i formannskapet om Storgata 1-3.

Publisert: 09.apr.2018 18:38
Oppdatert: 10.apr.2018 10:43

EUB har fått tilgang til en e-post som ordfører Tom Staahle sendte til alle gruppelederne mandag ettermiddag, i forkant av formannskapsmøtet 10. april.

- Med bakgrunn i den støy saken om Storgata 1-3 har avstedkommet i etterkant av de prosesser tiltakshaver har hatt med administrasjon og politisk miljø, anbefaler ordfører at saken trekkes fra sakskartet og at det nedsettes en politisk arbeidsgruppe som sammen med tiltakshaver ser om man sammen kan komme frem til en løsning for utforming av nevnte området. Det med bakgrunn i tomtens sentrale plassering i Jessheim by, skriver han.

- De borgerlige partienes gruppeledere har signalisert at dette støttes. Er det ok for dere øvrige, skriver han videre.

Staahle ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. 

STORGATA 1-3

Bjørn Dæhlie eier Storgata 1-3 og har i flere år jobbet med å utnytte eiendommen maksimalt, uten å få gjennomslag hos politikerne. Han har brukt over 30 millioner kroner på kjøp og restaurering av eiendommene, vel vitende om at noe er vernet og dermed ikke kan røres. 

EUB BLOGG: Sett innbyggere foran utbyggere

Nylig sendte Dæhlie  inn skisser til kommunen som viser et næringsbygg i tre etasjer mot Storgata og et leilighetsbygg på tre etasjer mot Tærudgården. Rådmannen på sin side stiller derimot spørsmål om dettte er best mulig utnyttelse av eiendommen, og ønsket derfor at formannskapet 10. april skulle ta opp dette til politisk avklaring før forslagstiller kommer langt i planarbeidet.

- Diskusjonen dreier seg om prinsipielle spørsmål som har stor betydning for utviklingen av eiendommen og byen, skriver rådmannen dessuten i sin innstilling. 

STØY

Etter at EUB skrev om prinsippsaken, har ikke alle reaksjonene vært positive, selv om både Frp, Høyre og Ap gjerne lar Dæhlie bygge som han ønsker. 

Med snuoperasjonen til den borgerlige siden i dag, blir saken ikke behandlet med det første - med det resultat at Bjørn Dæhlie stoppes enda en gang. Aps Eyvind J. Schumacher synes det er helt greit.

- Det er åpenbart at prosjektet slik det fremstår nå ikke er utformet i henhold til byplanen eller kulturminnevernplanen. I og med at utbygger med sine arkitekter har feiltolket innholdet i disse planene, kan det være hensiktsmessig med en dialog med det politiske miljøet. Slik kan vi i fellesskap oppnå klarhet i hva som menes med «Underordne seg eksisterende bebyggelse i høyde og størrelse» og «Det skal opprettes en allment tilgjengelig park med god tilgjengelighet». Saken vil jo uansett måtte få en offentlig politisk behandling før den godkjennes, og Arbeiderpartiet vil kreve at bestemmelsene i byplanen følges, påpeker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no