20. jul
HÅPER FLERE MELDER SEG: Ifølge Wenche Bønaa kan det være svært givende å være støttekontakt. Hun håper det finnes mange som vil bidra for å gi andre en meningsfull fritid.
 
Trenger flere menn som støttekontakter
Wenche Bønaa har ansvaret for støttekontaktordningen i Eidsvoll kommune. Hun skulle ønske at flere menn, særlig unge, meldte sin interesse.

Publisert: 22.jul.2018 15:00
Oppdatert: 20.jul.2018 14:25

– De unge mennene vi gjerne skulle hatt vokser ikke på trær, og de som er her blir ikke nødvendigvis værende så lenge før de reiser bort i militæret eller begynner å studere i en annen del av landet. Det er alltid ledige støttekontakter som venter på oppdrag, men det er viktig å ha flere for å finne gode matcher, forklarer Bønaa.

Hun kommer fram til den aktuelle støttekontakten på bakgrunn av brukernes ønsker og behov, og om de i tillegg har felles interesser er dette et pluss.

MENINGSFULL FRITID

Hovedhensikten med støttekontaktordningen er å hjelpe den enkelte til en meningsfull fritid og sosialt samvær med andre. I praksis betyr det at man tar med seg mennesker med synlige eller usynlige bistandsbehov på ulike aktiviteter for å gi dem en positiv opplevelse der de får kjenne på mestringsfølelse.

FLERE PÅ VENTELISTE

– For øyeblikket står syv stykker på venteliste for å få støttekontakt. Fire av disse er unge gutter som ønsker seg unge gutter. Når jeg bruker begrepet unge gutter, mener jeg hovedsakelig de som er under 30, forklarer Bønaa.

Hun håper at flere unge menn som vet hva de skal gjøre det neste året registrerer seg på kommunens hjemmeside.

– Det kan gjerne være to kamerater som får med seg en bruker hver, og som på sikt kanskje kan bruke tid sammen så det blir en gjeng på fire, sier hun.

GIVENDE JOBB

– Det er alltid utrolig gøye å høre at brukerne gleder seg til støttekontakten kommer, eller at støttekontakten stortrives sammen med brukeren, forklarer Bønaa som påpeker at dette ikke er en jobb man tar for pengenes skyld.

– Du blir ikke rik på penger, men du lærer utrolig mye om deg selv og andre mennesker. Som støttekontakt får du muligheten til å bli kjent med noen som har andre utfordringer enn deg, og det kan være svært givende, sier hun.

ROLLEMODELL

Ifølge Bønaa vil man også bety mye for både brukeren og deres støtteapparat.

– Du blir en slags rollemodell, og det viktigste er at de tilbringer tid med hyggelige og empatiske mennesker, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no