20. apr
 
Fra arkivet: Trenger syv millioner til golfbanen på Kløfta
Den planlagte golfbanen på Galgebakken mellom E6 og Ullensaker kirke på Kløfta er lagt på is på grunn av pengemangel, skriver lokalavisen 9. juni 1993.

Publisert: 07.jul.2018 17:00
Oppdatert: 06.jul.2018 15:25

Planene er godkjent av både Ullensaker kommune og Akershus fylkeskommune, men det mangler fortsatt penger og medlemmer. En million må til for å kunne bygge de første treningshullene, syv millioner for en bane med ni hull.

– Ideen om å bygge en golfbane kom da det ble utlyst en arkitektkonkurranse om hva området skulle brukes til for en tid tilbake, sier Erik A. Johansen.

Selv om det nå er kommet opp en golfbane i Nes og det jobbes med en i Lillestrøm, mener Johansen det fortsatt er behov og marked for en bane på Kløfta.

Kompiskjøring i kollektivfeltet

I forbindelse med fylkestingets behandling av langtidsbudsjett for perioden 1994-1997, tar Frp opp et forslag om at kollektivfeltet skal åpnes for privatbiler med tre eller flere personer. Dette opplyser Frps fylkestingsrepresentant Per Aage Pleym Christensen fra Eidsvoll til lokalavisen 9. juni 1993. Forslaget innebærer at det må søkes Samferdselsdepartementet om en forsøksordning.

Eidsvoll ble havneby

I går kveld ble Eidsvoll havneby. Elvekongen la til kai ved Brandtebrygga i Sunet klokka 1945, skriver lokalavisen 10. juni 1993. Mange eidsvollinger hadde funnt veien til den nye brygga for å ønske Eidsvolls nye attraksjon velkommen.

Med Elvekongens inntreden i rutetrafikk fra Årnes gjennom Svanfoss sluser til Eidsvoll er det nå mulig å ta passasjerbåt fra Årnes til Lillehammer. Et avgjort stort pluss for turistnæringen i distriktet. I dag og dagene framover vil Elvekongen foreta timesturer oppover Vorma.

Det var mange som hadde møtt fram for å ta imot Elvekongen etter den tre timer og ett kvarter lange turen fra Årnes.

Båten ble møtt med applaus og under ledelse av P5s Jørn Johansen kvitterte passasjerene på Elvekongen med en sang som var laget på veien fra Årnes.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no