18. jul
LAVTERSKEL: Silje Vik har startet opp lavterskel treningssenter for dem som ikke kan eller vil gå på vanlig treningssenter.
 
Trening uten å svette
Silje Vik starter senter for dem som ikke kan eller vil gå på vanlig treningssenter. I stedet for å dytte på tunge maskiner, får man drahjelp av motorer.

Publisert: 03.jan.2018 15:00
Oppdatert: 03.jan.2018 13:19

I dag åpner treningssenteret Feelgood på industrifeltet på Dal. Det er ikke som alle andre treningssentre: Her trenger du ikke å bevege deg selv, maskinene gjør jobben for deg.

– Det er en motor i alle maskinene, så man trenger ikke røre seg – det er bare å legge seg ned og trykke start, forklarer Vik.

– Vil bruke maskinene selv

Da vil maskinen du ligger eller sitter i, starte å bevege på seg, og du får rørt eller strukket på muskulaturen.

Dette er ideelt for folk med kroniske sykdommer, som MS og fibromyalgi, men også for eldre og overvektige som kan ha problemer med å bruke maskinene på et vanlig treningssenter.

Silje Vik har selv fibromyalgi, og skal veilede de som trener i bruk av maskinene.

– Jeg kommer også til å bruke maskinene selv, sier hun.

Silje Vik legger likevel vekt på at senteret er åpent for alle som vil bruke det, også for folk som bare ikke har lyst til å gå på et vanlig treningssenter.

Behøver ikke bli svett

Maskinene trener alt fra armer til rygg til bein, og er for bevegelser i hele kroppen. Ettersom hvordan man bruker maskinene, kan man få trent godt, eller bare beveget litt på kroppen.

– Det er ikke retta mot dem som bygger muskler, men man kan få en god treningsøkt, sier Vik.

Hun legger til at med disse maskinene behøver man ikke bli så innmari svett for å få rørt seg litt.

Bror åpnet senter på Hamar

Vik fikk ideen til treningssenteret fordi hun kjenner hun som driver Feelgood i Trysil. Det gikk så bra, at hun også har åpnet i Elverum, og da tente Vik på ideen.

Etter litt fram og tilbake, og råd fra en bror som jobber på Gardermoen, valgte hun å åpne treningssenteret på Dal. Hennes bror har for øvrig også slengt seg på bølgen, og har åpnet et tilsvarende senter på Hamar.

– Feelgood på Dal blir det 17. senteret som åpner i Norge. Vi er ikke så mange, men det har skjedd mye i 2017, forteller Vik.

På åpningsdagen 3. januar kommer Vibeke Skofterud, som er ambassadør for Feelgood, til treningssenteret på Dal, og skal vise hvordan maskinene brukes.

– Jeg håper det kommer så mange som mulig, sier Vik.

LES OGSÅ: Tidlig diagnostisering gir bedre livskvalitet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no