16. jun
TUBERKULOSE. I fjor høst ble det påvist lungetuberkulose hos en av de ansatt på hovedflyplassen. Illustrasjonsfoto
 
Tuberkulose på hovedflyplassen
GARDERMOEN. En SSP-ansatt fikk i fjor høst påvist lungetuberkulose.

Publisert: 10.jan.2017 14:27
Oppdatert: 01.mar.2017 11:04

Select Service Partner (SSP) driver flere serveringssteder, kiosker og lounger på Oslo Lufthavn. Ved en av disse fikk en ansatt i fjor påvist lungetuberkulose.

- Det er ingen pågående smittefare, verken for reisende eller øvrige ansatte på flyplassen, sier kommuneoverlege i Ullensaker kommune, Lars Meyer-Myklestad i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tuberkulose i Ullersmo fengsel

KARTLAGT

Han presiserer at det aldri har vært noen smittefare for de reisende før den syke ble innlagt på sykehus.

- Da den ansatte ble innlagt i oktober 2016 ble kommunehelsetjenesten kontaktet umiddelbart. Kommuneoverlegen har gjennomført en miljøundersøkelse og kartlagt arbeidsplassen og kolleger som kan ha blitt utsatt for smitte. Disse følges opp rutinemessig med kontrollprøver, heter det.

Alle ansatte er informert

Siden sykdommen ble oppdaget har de ansatte blitt informert fortløpende. Alle ansatte ved det aktuelle spisestedet har også blitt testet med blodprøve for å være helt sikre på et eventuelt omfang.

- De som tester positivt er friske og ikke smitteførende og kan leve et normalt liv. De vil bli henvist til lungespesialist og få tilbud om forebyggende behandling, og de blir alltid friske, presiserer kommuneoverlegen.

- Tuberkulose smitter ved dråpesmitte ved å være svært nær og sammen med en syk person i mer enn åtte timer. Men smitte kan likevel forekomme ved samvær i kortere tid eller gjentatt over flere dager, forklarer Meyer-Myklestad.

Tett oppfølging

SSP ser alvorlig på situasjonen.

- Det har vært viktig for oss å teste om noen ansatte kan ha blitt smittet, sier adm. direktør Morten Solberg Nilsen.

Han betegner dialogen med kommuneoverlegen og øvrige helsemyndigheter som god og mener man har gitt riktig og nødvendig bistand til de ansatte.

- Det viktigste er at de ansatte får en god oppfølging fra oss og helsemyndighetene. Vi har forsikret oss om at de følges korrekt opp og at ingen reisende eller andre som jobber på Oslo Lufthavn løper noen risiko, påpeker Solberg Nilsen.

Han presiserer at SSP følger alle forskrifter med tanke på smittevern og at dette blir fulgt opp på alle restauranter SSP har ansvaret for.

- Vi har ingen grunn til å tro at dette har skjedd på andre restauranter, men vi har sendt ut informasjon til alle lokale ledere på samtlige spisesteder og informert om hendelsen. I dette tilfellet fungerte de interne systemene våre, og det er en viktig og god bekreftelse, sier Solberg Nilsen.

Også øvrige operatører på Oslo Lufthavn har fått informasjon ved hjelp fra blant annet

Avinor.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no