23. jul
 
Tusenvis på venteliste for nye elbiler i 2017 og 2018
ELBIL. En rekke nye elbilmodeller er på gang i 2017 og 2018. Interessen er stor i Norge, og det er mange som har bestilt en bil som først kommer i løpet av et år eller to.

Publisert: 07.mar.2017 18:01
Oppdatert: 09.mar.2017 09:53

Etter at Opel viste elbilen Ampera-e for første gang på bilutstillingen i Paris i oktober 2016, har interessen blant norske kunder vært stor.

De første bilene leveres til Norge om fire måneder, og den norske importøren kan melde om massive ordrebunker. Norske Opel-forhandlere skal ha solgt Ampera-e for 1,2 milliarder kroner, melder importøren i en pressemelding. Det skal tilsvare vel 3700 biler.

Mange av bilene er solgt igjennom det som til nå har vært uvanlige kanaler.

– Det vi opplever til fulle, er at norske bilkjøpere velger en ny måte å kjøpe bil på. Det er solgt biler på Twitter, LinkedIn, Facebook og ikke minst på vår bestillingsside på nett. Salgstakten tilsier et salg på nær 10.000 biler på årsbasis, sier administrerende direktør Bernt G. Jessen i Opel Norge.

MILJØVENNLIG SKOLESKYSS: Elevene kjøres i elbusser fra høsten av

Ventetid

I fjor ble det registrert totalt 3708 nye Opel personbiler i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det innebærer at Opel-salget økte med 12 prosent fra året før.

Jessen forteller at Norge blir det første landet i Europa som får Ampera-e, men at den store interessen gjør at det kan bli litt ventetid om man bestiller nå.

– Vi jobber kontinuerlig med å få flere biler til Norge, og produksjonen planlegges i detalj måned for måned og uke for uke, men slik det ser ut nå vil 2018 bli det store leveringsåret sier Jessen.

I andre halvår av 2018 skal Jaguar komme med sin første elbil, I-Pace, og Jacob Moer Aanonsen, salgssjef hos den norske importøren, kan melde om henvendelser allerede nå.

– Det er stor pågang fra norske kunder. Vi har per i dag cirka 1400 som har meldt interesse for å kjøpe bilen, sier Jacob Moer Aanonsen, salgssjef for Jaguar Land Rover Norge.

I fjor ble det registrert 359 nye Jaguar-er i Norge, det beste tallet de noen gang har hatt.

Audi ruller også ut sin første elbil neste år.

– Vår fullelektriske SUV Audi e-tron quattro er på gang neste år. Interessen rundt bilen fra forhandlere, og ikke minst fra kunder, har vært formidabel, så vi legger ikke skjul på at dette er noe vi gleder oss til, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef i Audi.

Audien er en stor SUV som skal ha en rekkevidde på 50 mil og en batteripakke på 95 kWh. Jaguars I-Pace er også en SUV, med samme rekkevidde som Audien. Batteripakken oppgis å være på 90 kWh.

Året etter Audi og Jaguar kommer Porsche med Mission-E, en elektrisk familiesportsbil.

– Vi har allerede relativt lange lister hos våre forhandlere med interessenter, sier Morten Scheel, administrerende direktør hos den norske Porsche-importøren.

MILJØVALG I ULLENSAKER: Åtte nye elbilladere klare til bruk

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BUNKE. Bernt G. Jessen i Opel Norge kunne få uker etter at Ampera-e ble vist for første gang, legge hånden på en svær bunke med ordrer.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no