23. jul
 
TV-aksjonen: Opptellingen er i gang
Karianne Dewson og datteren Julie (7) trosset det sure og kalde været, og bega seg ut på to timers mars med bøsser, som skulle fylles opp med bidrag til årets TV-aksjon.

Publisert: 22.okt.2017 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Bare i Eidsvoll har over fire hundre bøssebærere vært ute og gått fra hus til hus, og mottagelsen har vært upåklagelig.

– Vi har banket på noen få dører der det ikke har vært noen hjemme, eller der de ikke har kunnet bidra, men de aller fleste steder har vi blitt møtt med at folk ønsker oss velkommen. Det har vært ekstra hyggelig når de vi banker på hos åpner døra, og sier de har ventet på at vi skulle komme, sier Dewson. 

Etter en kjempeinnsats kom de to i mål ved fem-tida, og kunne levere fra seg de siste bøssene til aksjonskoordinatorene, som ventet på Råholt barneskole. 

LES OGSÅ: - Gi med glede og gi så det monner

FAST TRADISJON

Det er tradisjon ved skolen at det er 6. klasse som har regien på innsamlingsaksjonen, og både elever, og foresatte har jobbet med å legge til rette for gjennomføringen søndag. 

– Vi manglet noen få bøssebærere, men siden Dal skole hadde for mange, kom de å hjalp oss her slik at vi nå har fått dekket opp alle rutene. Noen har også gått flere ruter, og med tanke på værforholdene så har de vært skikkelig sporty og kjempeflinke i dag, sier Birgitte Sørgaard fra foreldreutvalget ved skolen. 

Ute i felten ble bøssene etterhvert både fulle og tunge og bære – for Felicia Erikson Astorga (8) og Amanda Bauer Malerstuen (8) hadde noen av dagens bidragsytere virkelig gitt så det har monnet. 

– Vi fikk en tusenlapp hver i bøssene våre av en person som ga. Det synes vi var kjempebra, sier de to bøssebærerne fornøyd når de kom tilbake etter sin runde. 

I KØ FOR Å GÅ 

Berit Smedsrud er koordinator for 11. gang for TV-aksjonen i Eidsvoll kommune, og både hun og ordfører John-Erik Vika, har vært ute på skolene og informert om hva inntektene til årets TV-aksjon skal gå til. 

– Årets aksjon er kjempeviktig. Når vi har vært ute å snakket med skoleelever om årets aksjon, så merker vi at det har vært stort engasjement hos barn og unge om formålet i år. Det at barn som er rammet av krig og fattigdom ikke kan få gå på skole, slik som barn her i Norge kan ta som en selvfølge, engasjerer sterkt, sier Vika. 

Sammen med et team fra Toten Sparebank ventet ordføreren og Smedsrud på at de aller første bøssene skulle komme inn ved seks-tida søndag kveld. 

Først inn av døra var Julianne Kristiansen og Bente Fjellstad fra Bønsmoen skole. 

– Det har vært en kjempebra oppslutning. Vi hadde så mange bøssebærere at vi måtte korte litt ned på rutene sånn at alle fikk gå, forteller de. 

HÅPER PÅ NYE REKORDER

Fjorårets aksjon til Røde Kors ga rundt 700.000 kroner med ringeaksjonen.

– Nå kommer det til å jobbes på spreng utover kvelden, og antagelig til langt over midnatt, for å bli ferdig med opptellingen. Vi forventer også i år at eidsvollingene kommer med et knallsterkt bidrag, sier Smedsrud. 

LES OGSÅ: Ull/Kisa og Ullensaker kommune går sammen for veldedighet

FAKTA OM TV-AKSJONEN 2017

  • Inntektene fra årets aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LANG TUR. Karianne Dewson og datteren Julie var ute å gikk med bøsser i over to timer for årets TV-aksjon. – Det har blitt en ganske lang tur, forteller de, og viser frem rute-planen der de i alt dekket fire av rutene på planen til Råholt ungdomskole.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no