22. okt
NEDSTEMT: Lars Egil Berg og Lars Halvor Stokstad Oserud i Ullensaker Senterparti ble nedstemt i kommunestyre tirsdag.
 
Ullensaker blir vertskommune
Vann- og avløpstjenestene i Ullensaker og Nannestad får Ullensaker som vertskommune.

Publisert: 17.des.2017 12:00
Oppdatert: 15.des.2017 13:21

Det vedtok flertallet i kommunestyret tirsdag, og dermed falt også rådmannens forslag om IKS (interkommunalt samarbeid).

NANNESTAD KOMMUNE: Krever IKS

Dette er vedtaket i sin helhet:

1. Formannskapet vedtar å etablere et teknisk samarbeid om vann- og avløpstjenester i de to kommunene.

2. Samarbeidet baseres på Vertskommunemodellen hvor Ullensaker står som vertskommune.

3. Administrasjonen fremlegger budsjett, framdriftsplan og organisasjonsplan for et forprosjekt der Ullensaker er Vertskommune i et slikt samarbeid i løpet av første kvartal 2018.

Sp ved Lars Halvor Stokstad Oserud fremmet følgende forslag:

1. Ullensaker beholder selv kontrollen på vannledninger, kloakk- og avløpsanlegg, veg og renovasjon. Det foreslåtte IKS opprettes ikke.

2. Nannestad tilbys primært å kjøpe vann gjennom en vertskommunemodell.

3. Dersom Nannestad kommune ønsker, skal det utredes en modell med å overføre selve vannbehandlingsanlegget til et IKS, etter lignende modell som Univann er i dag. Dette selskapet skal på samme måte som i dag levere vann til det kommunale ledningsnettet i de to kommunene på fastsatte punkter. Sjonken forutsettes beholdt som beredskapsvann. Resultatet av en slik utredning må fremlegges ny politisk behandling.

falt

– Kvaliteten på tjenesten blir ikke bedre ved et interkommunalt samarbeid. Vi må se på en samarbeidsmodell som begge kommuner kan leve med, sa han i sitt innlegg.

Senterpartiet mener det er fornuftig om Ullensaker selv beholder kontrollen på vannledninger, avløp, vei og renovasjon, og kan ikke akseptere å miste den politiske kontrollen over dette gjennom et IKS.

– Ut ifra en beredskapstankegang er det en klar fordel for Ullensakers innbyggere om Nannestad fortsetter å bruke anlegget i Sjonken, mens vi bruker Hurdalsjøen. Det vil gi en betydelig lavere risiko for at vannforsyningen i vårt område kan rammes fullstendig. Sett ut ifra beredskap mot forurensing vil mange små vannkilder være en styrke kontra få og store. Vi mener dog et samarbeid med Nannestad om selve vannverket, etter samme modell som i dag, kan ha klare fordeler. Denne løsningen er IKKE utredet. Dersom dette kan være en akseptabel løsning for Nannestad, mener vi den bør vurderes, sa han.

Sps forslag fikk to stemmer (Sp) og falt mot 42. Formannskapets innstilling fikk 29 stemmer mot 15 (Ap og SV/R).

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no