23. jul
HELSE. Den største økningen i nye registrerte stillinger finner vi innenfor helse, pleie og omsorg. Illustrasjonsfoto
 
Ullensaker har flest arbeidsledige
ULLENSAKER. 2,5 prosent av arbeidsstyrken i Akershus står nå helt uten jobb. I Ullensaker er tallet 3,5.

Publisert: 28.des.2014 18:10
Oppdatert: 27.jan.2017 12:37

- Vi ser at oppbremsingen av aktiviteten i oljeindustrien nå treffer, og ledigheten øker med åtte prosent fra samme tid i fjor. Ledigheten øker mest blant akademikere og ingeniører, sier fylkesdirektør Oddvar Paulsen i Nav.

OPP 548

Totalt er nå 7.578 personer helt ledige i desember. Dette utgjør 2,5 prosent av arbeidsstyrken. I antall er dette en økning på 548 personer siden samme tid i fjor. 179 personer er enten akademikere eller ingeniører.

- Akershus har mange og store bedrifter knyttet til oljeindustrien, og vi ser nå at reduksjonen i aktiviteten rammer en del av våre innbyggere, sier Paulsen.

Ungdomsledigheten ned

Selv om det generelle bildet i arbeidsmarkedet er litt dystert, kan fylkesdirektøren glede seg over at det er størst reduksjon i ledigheten for de unge under 20 år. Ledigheten går ned med 19 personer, noe som representerer en nedgang på 12 prosent av arbeidsstyrken i samme aldersgruppe.

Den største økningen i antall ledige personer finner vi i aldersgruppen 30-39 år. Det er nå 218 flere ledige personer i denne aldersgruppen sammenlignet med samme tid i fjor. Dette utgjør 3,4 prosent av arbeidsstyrken.

Flest ledige menn

Det er flest arbeidsledige menn i Akershus og disse utgjør 4.218 personer, mot 3.360 kvinner. Den største økningen i ledigheten finner vi blant kvinnene, med 10 prosent eller 312 personer. For menn er økningen på seks prosent eller 236 personer.

Stor variasjon

Den laveste ledigheten i fylket finner vi i Frogn kommune med 1,5 prosent av arbeidsstyrken, etterfulgt av Gjerdrum med 1,7 og Oppegård med 1,8 prosent av arbeidsstyrken.

Den høyeste ledigheten har Ullensaker med 3,5, Rælingen og Eidsvoll med 3,3, og Nannestad med 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Vestby har den største prosentvise reduksjonen i ledigheten med 15 prosent.

HELSE

Den største økningen i nye registrerte stillinger finner vi innenfor helse, pleie og omsorg, der det ble meldt om 226 ledige stillinger i desember. Totalt ble det utlyst 769 nye stillinger i Akershus i desember.

Dette er en reduksjon på fem prosent siden samme tid i fjor.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no