26. jan
UNDRER: Tone Ciclilie Danielsdatter (H) er undrende til møtet Bjørn Dæhlie hadde med kommunen. Arkivfoto
 
- Underlig at bare de tre største partiene ble invitert.
Mandag møtte Bjørn Dæhlie noen politikere i Eidsvoll i et lukket møte.

Publisert: 06.jun.2018 20:12
Oppdatert: 06.jun.2018 20:16

Foruten Bjørn Dæhlie var ordfører John-Erik Vika (Sp), Olav Resaland (Ap), Tone Cecilie Danielsdatter (H), rådmann Knut Haugestad og virksomhetsleder Tonje Valborg Bekkadal til stedet. Finn Terje Tønnesen (Frp) kom ikke, ingen andre gruppeledere var invitert.

UNDRENDE

– Dæhlie ba om et møte, som Bekkadal arrangerte. Kun gruppelederne for de tre største partiene var invitert. Jeg var ikke til stedet i hele møtet, men oppfattet det som innspill til den pågående høringen om sentrumsplanen. Det gjaldt Skjoldnestangen og andre områder, sier Tone Cicilie Danielsdatter (H).

– Synes du det er greit med slike møter?

– Jeg vet ikke om møtet var annonsert, men synes uansett det er underlig at bare de tre største partiene ble invitert. Jeg vil gjerne vite hvorfor. Dessuten lurer jeg på om andre innbyggere hadde fått til et slikt møte hvis de hadde spurt. Det flere ting her jeg stiller spørsmål ved, påpeker hun.

UFORMELT

Rådmann Knut Haugestad sier Dæhlie ba om å få presentere et forslag knyttet til lokaler for fylkeskommunens tannklinikk.

– Det ble ikke diskutert noe makeskifte, men det var ellers ulike spørsmål knyttet til planbestemmelser i sentrumsplanen. Det ikke er uvanlig med uformelle møter mellom ordfører/politisk ledelse og utbyggere, sier han.

– Noen ganger deltar også administrasjonen. Kun møter som er en del av saksbehandling etter plan- og bygningsloven dokumenteres, dette var ikke et saksbehandlingsmøte.

– Kan det være aktuelt å endre sentrumsplanen på bakgrunn av dette møtet?

– Aktuelle endringer i sentrumsplanen kjenner vi først når høringen er avsluttet og områdeplanen legges frem for sluttbehandling, sier han, men vil ikke svare på hvorfor bare de tre største partiene ble invitert til møtet med Dæhlie.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no