20. apr
 
Ungene leker blant farlig gummi like ved skolen
Miljøskadelige gummikuler, isolasjonsmatter og lim ligger sølt utover, bare noen få titalls meter fra Skogmo skole.

Publisert: 24.aug.2017 21:00
Oppdatert: 24.aug.2017 14:47

Den tidligere grusbanen ved Skogmo skole blir til kunstgressbane. Det skjer ved at det gamle kunstgresset på Jessheim stadion flyttes. 

I sommerferien ble dermed gressmatter, isolasjon, lim og flere tonn med gummikuler kjørt til en lagringsplass vis-à-vis grusbanen.

REKREASJONSOMRÅDE

Det var meningen at flyttingen skulle være fullført førskolen startet igjen etter sommerferien. Men prosjektet ble forsinket. Dermed ligger mye av materialene fortsatt på lagringsplassen, mens arbeidene med kunstgressbanen pågår. Plassen ligger bare noen få meter unna Skogmo skole, og er en del av uteområdet elevene på skolen bruker hver dag. 

Flere har kontaktet EUB for å tipse om forholdene. Skogmo skole ligger helt inntil Jessheimmarka. og mange bruker området som rekreasjonsområde. 

– MÅ RYDDE OPP

Det er UKI Eiendom AS som gjennomfører kunstgressprosjektet ved Skogmo skole på oppdrag fra Ullensaker kommune. UKI Eiendom bruker en entreprenør til anleggsarbeidet. Ole Haugen, styreleder i UKI Eiendom, sier at han vil ta kontakt med entreprenøren slik at det blir ryddet opp. 

– Anlegget vil bli ferdigstilt i løpet av kort tid. Det skulle egentlig vært ferdig før, men regnvær forsinker kunstgressprosjekter, sier Haugen. 

– Jeg kan forsikre om at jobben ikke er ferdig før området er helt ryddet og alle gummikuler er der de skal være, sier han. 

Han sier at UKI Eiendom tok på seg flytting av det gamle kunstgressdekket på Jessheim stadion i forbindelse med at Ullensaker kommune vedtok å kjøpe nytt dekke til stadionet. 

– Dette skal bli et flott nærmiljøanlegg for barn og unge på denne siden av Jessheim, sier Haugen. 

HAR TATT AFFÆRE

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker kommune sier at han har fått flere henvendelser i forbindelse med kunstgressprosjektet ved Skogmo skole. 

– Folk har sagt til meg at det ser forferdelig ut. Det ser jeg jo selv. Dette ser ikke bra ut, sier varaordførere. 

Allerede i forrige uke tok han kontakt med fagetatene i kommunen for å forhøre seg om det var mulig å rydde opp. 

– Vi må få orden på dette, sier varaordføreren. 

Lukkede kasser

Stein Vegar Leidal mener gummikulene burde vært lagret i lukkede kasser. 

– Det burde være selvsagt at man ikke lagrer miljøskadelige produkter ute i friluft, sier Venstre-politikeren og miljøvernforkjemperen. 

Han mener at hele prosjektet, med lagring av gummikuler, lim, isolasjon og gressmatter i fri luft uten sikring har båret helt galt av sted. 

– Dette burde aldri skjedd, og nå må det ryddes opp, sier Leidal.

Skogmo skole, som ligger vis-à-vis oppbevaringsplassen, har satt ut vakter som passer på at elevene ikke leker inne på selve området. Men gummikuler og isolasjonsrester ligger langt inne i skogen der barna leker. 

– Dette er et turområde for både skolebarn og andre. Gummikuler er farlig for miljøet, og vi må passer på bedre enn dette. Jeg håper det tas tak og ryddes opp så snart som mulig, krever Stein Vegar Leidal. 

FAKTA

  • Grusbanen ved Skogmo skole får kunstgress. Arbeidene er i ferd med å avsluttes. 
  • I anleggsperioden har store mengder gummikuler, lim, gressmatter og isolasjon vært lagret i friluft, bare få meter fra Skogmo skole og uten sikring. 
  • Skolebarna bruker området til lek hver dag. 

LES OGSÅ: Ny kunstgressbane bare mulig med millioner i støtte fra spillemidlene

LES OGSÅ: Feirer 100 år med nytt kunstgress

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MÅ RYDDE: Varaordfører Willy Kvilten har tatt initiativ til å få ryddet opp i gummi-kaoset ved Skogmo skole.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no