26. jan
NORDBY PARK: Utbyggerne av Nordby Park er ivrige etter å komme i gang med prosjektet sitt, men rådmannen og formannskapet i Ullensaker ber dem vente. Ill.: Thida Utvikling
 
Utbyggerne må pent vente
Thida Utvikling får ikke utvikle Nordby Park nå.

Publisert: 26.mar.2018 18:00
Oppdatert: 26.mar.2018 15:09

Utviklerne av den nye bydelen Nordby Park må pent vente med å sette i gang sitt store prosjekt. I formannskapet nylig anbefalte rådmannen nemlig ikke å sette i gang planlegging av Nordby Park nå.

– Utbyggingen må vurderes på nytt i ny kommuneplanen. Planavklarte områder må bygges ut først, for å unngå boligsatellitter, sa han blant annet.

BYUTVIKLING: Sagabyen vokser stadig

Rådmannen mente også at planlegging bør ses mer i sammenheng med jernbanes planer for dobbeltspor, terminal på Hauerseter, hensettingsspor og eventuelt nytt jernbanespor til Gardermoen Næringspark.

– Kommunen bør ha fokus først og fremst på å få Bane Nor til å utvikle Jessheim stasjon, samt ny undergang på dagens Nordby stasjon, anbefalte han.

Formannskapet sa seg helt enig med rådmannen.

NORDBY PARK

Eiendomsselskapet Thida Utvikling eies av Thell Holding som igjen kontrolleres av Jessheim-firmaet Xt Holding der Ivar Grindstad er hovedaksjonær. Selskapet vil starte reguleringsprosessen for den nye bydelen Nordby Park og ba derfor om en prinsippavklaring fra formannskapet i Ullensaker for å få føringer for planarbeidet.

2500 LEILIGHETER

Nordby Park skal bygges over 150 mål nord for fv. 174 og øst for Hovedbanen. Utviklerne ser for seg opptil 2500 leiligheter, pendlerparkering og p-hus til over 1500 biler, nærbutikker, barnehager, kontorer og servicevirksomhet. I tillegg skal de bygge en ny togstasjon for å erstatte Nordby stasjon, og en kobling mellom buss og tog.

Problemet er det at Nordby Park først har boligkvoter i boligbyggeprogrammet fra 2023. Før utviklerne får sette i gang noe som helst må togstasjonen, parkeringsplassene og bussholdeplassen stå ferdig. Området må også ha plass til en gravlund. Kommunen tillater dessuten ikke plasskrevende handel i Nordby Park, men krever et bydelssenter med maks 3000 kvadratmeter detaljhandel.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no