26. jan
MISHANDLET.: Noen skjøt og skadet katten Sofus (1). Nå utlover NOAH dusør. Her er katteeierne Cornelia Vahlenkamp og datteren Ylva Boutin, som fortvilte over hendelsen.
 
Utlover dusør etter kattemishandling
– Det er alvorlig at mange tilfeller av kattemishandling skjer i samme område.

Publisert: 28.jun.2017 15:17
Oppdatert: 28.jun.2017 15:30

Det sier veterinær Siri Martinsen. Hun er også leder i organisasjonen NOAH – for dyrs rettigheter.

– NOAH er den organisasjonen som anmelder flest tilfeller av kriminalitet mot dyr, og katter er blant de vanligste ofrene. Vi ser også dessverre at det er en høy andel henleggelser i slike saker, og at politiet er helt avhengige av tips fra publikum. Særlig når vold mot katter gjentar seg og gjerningsperson forblir ukjent, mener vi at dusør kan bidra til at folk tenker seg litt ekstra om i forhold til om de har informasjon som er viktig, sier Siri Martinsen til EUB.

Skutt med luftgevær

Denne uka avdekket EUB et brutalt og alvorlig angrep på katten Sofus (1) i Bårliåsen i Eidsvoll. Undersøkelser hos veterinær viste at pusen var skutt med luftgevær. Etter to og en halv time på operasjonsbordet ser det nå ut til at den skal berge livet. Nå utlover NOAH altså dusør for å oppklare saken, etter at flere andre kjæledyr er blitt skadet i det samme området.

Dusøren er på 10.000 kroner og NOAH vil gi den til det tipset som fører til at gjerningspersonen(e) bak gjentatte mishandlingsepisoder av dyr på Eidsvoll blir tatt.

NOAH ber publikum på Eidsvoll tipse politiet om mistenkelige hendelser, folk som har uttalt ønske om å skade katter og lignende. Tipsene kan også gis til NOAH selv.

– Det er alvorlig at mange tilfeller av kattemishandling finner sted i samme område og det bør nå ringe en varselbjelle hos politiet og publikum. Gjerningspersoner går ustraffet, og faren for gjentakelse er stor. Sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker bør man også ha i bakhodet, sier Martinsen.

LES OGSÅ: – Det er helt forferdelig og grusomt. Dette dreier seg om forsvarsløse dyr

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no