19. jan
SVØMMEHALL. Lars Egil Berg (Sp) og Janka Holstad (Ap) vil utsette bygging av veg gjennom Jessheimmarka og bruke pengene på ny svømmehall.
 
Utsetter vegen i Jessheimmarka for å bygge svømmehall
JESSHEIM. Det er ikke penger til å bygge både veg og svømmehall samtidig.

Publisert: 23.nov.2015 18:05
Oppdatert: 27.jan.2017 13:41

Opposisjonspartiene i Ullensaker, med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i spissen, går inn for å ta 224 millioner kroner fra vegprosjektet gjennom Jessheimmarka og i stedet bruke pengene på den mye omtalte svømmehallen.

Rådmannen fant ikke penger til svømmehall i sitt budsjettframlegg, og lot det dermed bli opp til politikerne å finne pengene som trengs.

Så vidt EUB erfarer har de rødgrønne fått med seg Høyre, og dermed er det flertall for å utsette vegbygging og prioritere svømmehall.

- VIKTIG Å FÅ PÅ PLASS

Både Arbeiderpartiets Janka Holstand og Senterpartiets Lars Egil Berg mener det er viktig å prioritere svømmehall.

- Vi må få det på plass. Det var en viktig sak under valgkampen, og grunnen til det er først og fremst at vi ønsker å gi Ullensakers befolkning, særlig barn og unge, mulighet til å få den svømmeundervisningen de har krav på. Det er et spørsmål om sikkerhet like mye som det er et spørsmål om rekreasjon, sier Holstad og Berg.

- Dessuten vil en ny veg bli så dyr at vi ser det som nødvendig å få med oss fylket på finansieringen. Dermed prioriterer vi svømmehall nå, og utsetter investeringen i ny veg, sier Berg.

JOBBER MED LØSNING

Høyre i Ullensaker bekrefter at de jobber med å finansiere en ny svømmehall, men at de foreløpig ikke vil si hvor de vil ta pengene fra.

- Vi skal ha en presentasjon tirsdag morgen (i dag 24. november, red. anm.), og jeg vil ikke si noe før det, sa Willy Kvilten til EUB mandag ettermiddag.

Han bekrefter likevel at svømmehall er viktigere enn veg gjennom Jessheimmarka.

- Ja, svømmehall var en av de aller viktigste sakene i valgkampen. Det ligger mye prestisje i få til det prosjektet. Svømmehallen betyr mye for oss, sier Kvilten.

Høyre i Ullensaker var delt i spørsmålet om bygging av ny veg.

- Svømmehallen har høyere prioritet, sier han.

FOKUS PÅ BARN OG UNGE

Opposisjonspartiene i Ullensaker, bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Miljøpartiet de grønne, Sosialistisk venstreparti og Rødt, er enige om å prioritere barn og unge i budsjettet for 2016 og i økonomiplanen som strekker seg til 2019.

I tillegg til å bygge svømmehall, vil partiene bruke fem millioner kroner til økt lærertetthet, 600.000 til en ny helsesøsterstilling, en million for å styrke psykisk helse og barnevern, og 300.000 for å finansiere styrket miljøvernarbeid.

I tillegg ønsker partiene å framskynde byggingen av idrettspartken i Bakkedalen på Kløfta med ett år til 2017.

Særlig har Holstad og Berg fokus på flere lærlingeplasser.

- Vi ser at det er veldig vanskelig å skaffe nok lærlingeplasser, sier de, og foreslår å bruke en millioner kroner ekstra for å komme i inngrep med problemet.

MÅ KUTTE

For å finansiere planene, vil opposisjonen redusere det såkalte disposisjonsfondet med seks millioner kroner. I tillegg vil de ta 200.000 kroner fra kommunikasjons-budsjettet. De kalkulerer med 400.000 i mindre kostnader i den kommunale barnehagesektoren, og en million kroner i sparte overføring til de private. Årsaken til lavere barnehageutfgifter, er utsiktene til færre barn enn anntatt.

I tillegg vil opposisjonen redusere formannskapets (HOPs) reserve. Dette inkluderer ordførerens «personlige» reserve på 100.000 kroner.

- Vi ser ikke behovet for at ordføreren skal ha 100.000 kroner å bruke som han selv vil. Det er udemokratisk, sier Janka Holstad og lars Egil berg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no